Derfor selger finanstoppen

Flytter etter 11 år.

- NATURLIG BESLUTNING: Christian Thommesen og kona flytter fra Vettakollen etter 11 år. Her avbildet i 2008. Foto: Morten Holm / SCANPIX
- NATURLIG BESLUTNING: Christian Thommesen og kona flytter fra Vettakollen etter 11 år. Her avbildet i 2008. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Publisert

Finansmann og investor Christian Henrik Thommessen (62) har besluttet å selge sin klassiske leilighet i Vettakollen.

62-åringen, som er gift med Cathrine Thommessen og har tre døtre, pakker nå flyttelasset og vender nesa mot fasjonable Gimletoppen på Frogner.

- Vi har 35 års bryllupsdag i dag, så nå ringer du på et godt tidspunkt, sier Thommessen til Børsen og ler.

BODD I 11 ÅR: Christian Thommessen og kona Cathrine er på flyttefot. Nå selger ekteparet leiligheten i Skogryggveien. Foto: Eiendomsfoto
BODD I 11 ÅR: Christian Thommessen og kona Cathrine er på flyttefot. Nå selger ekteparet leiligheten i Skogryggveien. Foto: Eiendomsfoto Vis mer

- Men det er en helt klassisk situasjon der barna har flyttet ut for lengst, og vi har kjøpt ny bolig, fortsetter han.

Koster 20 mill.

Toppetasjeleiligheten som nå selges ligger i Skogryggveien. Den byr blant annet på utsikt mot Oslofjorden, har fire soverom, tre bad, og heis direkte ned i garasjeanlegget. For å sikre seg objektet, med en boltreplass på 270 kvadratmeter, må man imidlertid bla opp 19,5 millioner kroner.

- VIL NÆRMERE BYEN: Thommessen forklarer at at nærhet til familie og barnebarn er blant årsakene til at han og kona nå flytter. Foto: Eiendomsfoto
- VIL NÆRMERE BYEN: Thommessen forklarer at at nærhet til familie og barnebarn er blant årsakene til at han og kona nå flytter. Foto: Eiendomsfoto Vis mer

- Vi har bodd i denne leiligheten i 11 år, men langt flere år i samme område, blant annet i hus. Det kjennes helt naturlig og riktig å flytte på seg nå, forklarer Thommessen.

- Så har jeg blitt bestefar. Alle våre barn og barnebarn bor i byen, så nå ser både jeg og min kone fram til å bytte ut bilen med sykkel, spasersko og kollektivtransport, sier han.

Artikkelen fortsetter under:

- FORHOLDSVIS NYTT: Annonsen frister blant annet med en egen heis opp fra garasjeanlegget. Foto: Eiendomsfoto
- FORHOLDSVIS NYTT: Annonsen frister blant annet med en egen heis opp fra garasjeanlegget. Foto: Eiendomsfoto Vis mer

- Positiv respons

Det er eiendomsmekler Fredrik Dyve i Privatmegleren som er ansvarlig for oppdraget. Overfor Børsen opplyser han at objektet først gikk ut på markedet i mai, men at annonsen ble trukket etter kort tid.

Nå har leiligheten igjen blitt lagt ut for salg - med en liten prisreduksjon.

- Dette er et forholdsvis nytt hus med to seksjoner. Foruten store, fordelaktige rom med god standard, er det flotte utefasiliteter som krever mindre vedlikehold. Responsen fra markedet oppleves foreløpig som veldig positiv, sier Dyve til Børsen.

Christian Thommessen, som er bror til politiker Olaf Thommessen, har lang fartstid innenfor norsk næringsliv. 62-åringen ble først kjent gjennom Media Visions børseventyr på 80-tallet. Han har seinere vært direktør i Norsk Hydro og konsernsjef i industrikonsernet Glamox.

Han er i dag styreformann i Choose, eier av EVO, og brenner særlig for bærekraftige investeringer. Ifølge siste tilgjengelige tall fra Skattelistene, hadde Thommessen en inntekt på 1,2 millioner og en formue på 23 millioner kroner i 2018.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer