Derfor skjuler de ansiktet

Kona, sjefen, naboen. Eller kanskje bare vestlending.

VIL VÆRE ANONYME: Det årlig Burgund-slippet på Vinmonopolet får voksne mennesker til å legge seg i soveposen foran butikken i flere uker i forkant. De fleste av dem vil være helt anonyme. Her forklarer vi hvorfor. Video: Jon Even Andersen og Endre Vellene / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var rekordlang kø og store penger i omløp da Vinmonopolet på Aker Brygge inviterte til Burgund-fest torsdag. Det årlige slippet tiltrekker seg mange vinentusiaster. De ivrigste legger seg i kø flere uker i forveien.

Og selv om de fleste i køen har kledd seg godt i et forsøk på å holde vinterkulda borte, er dekkende hodeplagg og store jakker også et strategisk grep for noen.

Det er nemlig de færreste i Burgund-køen denne dagen som setter pris på at pressen og andre dokumenterer begivenheten.

Rosa lue, høy finger

- Jeg skal ikke filmes eller bli tatt bilde av!

Med hevet pekefinger, skarp røst og målrettet blikk ga den voksne mannen med rosa topplue ikke rom for tvil overfor Børsens utsendte.

Han avstår fra å utdype eller grunngi sitt soleklare ønske, ut over å hevde at det er hans soleklare rett.

Vinmonopolets kommunikasjonssjef Jens Nordahl understreker at pressen er velkommen til å dekke Burgund-lanseringen under forutsetning av at det ikke filmes eller fotograferes nærgående av ansikter inne i butikken.

Veteranen forklarer

Det er hevet over tvil at de ivrigste Burgund-kundene har et relativt romslig vinbudsjett. Gjennom den første timen etter butikkåpning torsdag dro salget seg opp mot en snittfart i minuttet på 30 000 kroner på Aker Brygge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer