Hytteutleie:

Drastisk utleiegrep: - Kanskje for dyrt

Prisene på hytteutleie har økt markant under pandemien. - Så lenge markedet er interessert i å betale, ser jeg ingen grunn til å legge seg under dette nivået, sier hytteeier.

BYKS: Det koker på det norske hyttemarkedet, noe som har gitt voldsomme utslag i leieprisene. Avbildet er et hytteområde på Hafjell, som er blant landets mest populære skidestinasjoner. Illustrasjonsfoto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BYKS: Det koker på det norske hyttemarkedet, noe som har gitt voldsomme utslag i leieprisene. Avbildet er et hytteområde på Hafjell, som er blant landets mest populære skidestinasjoner. Illustrasjonsfoto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Har du vurdert å tilbringe vinter- eller påskeferie på fjellet, men synes leieprisene har blitt i overkant stive? Da er du ikke alene.

Den eksepsjonelle interessen for å søke seg bort under coronapandemien, har ført til en lukrativ åpning i markedet. Mens du har drømt om nypreparerte skiløyper, og solslikking i den berømte hytteveggen, har norske utleiere i det stille operert mot et smidig, men kraftig prishopp.

Det viser tall fra markedsplassen Finn.

- I fjor har vi data på at prisene økte med ti prosent. Oppgangen begynte i mai 2020 da folk flest plutselig skjønte at det ikke ble utenlandsferie på grunn av pandemien, sier Terje Berge, kommersiell direktør for FINN reise, til Børsen.

- Forholdsvis dyrt

Stengte grenser og utstrakt bruk av hjemmekontor, har dermed resultert i at privatpersoner - og bedrifter - med ei hytte for hånda kan nyte eksepsjonelt godt av situasjonen.

Børsen har vært i kontakt med en hytteutleier i vinterparadiset Trysil som har lagt seg i øvre del av prissjiktet. Vedkommende ønsker ikke navnet sitt på trykk i avisa, men forteller om et særlig trykk rundt jul og nyttår, samt i vinter- og påskeferien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer