Los Angeles:

Drømmevillaen selges for milliarder

Herskapshuset «The One» i Bel Air kan bli den dyreste eiendommen noensinne solgt i USA når hammeren treffer auksjonsblokka neste måned.

360-GRADERS UTSIKT: Det store herskapshuset, som har vært hjemmet til flere store kjendiser, ble designet av Paul McClean. Foto: Jam Press/Concierge Auctions/Joe Bryant
360-GRADERS UTSIKT: Det store herskapshuset, som har vært hjemmet til flere store kjendiser, ble designet av Paul McClean. Foto: Jam Press/Concierge Auctions/Joe Bryant Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et Instagram-innlegg i fjor sommer sa eiendommens utvikler og eier Nile Niami at han hadde som mål å bygge en av de fineste boligene i hele verden.

Etter åtte år med utvikling og mange forsinkelser står boligen nå for salg.

CNN skriver at herskapshuset er nesten dobbelt så stort som Det hvite hus.

Uendelig med muligheter

«The One» har aldri vært på markedet, men hvis eiendommen selges, vil eierne få fasiliteter som en nattklubb, salong, spa, 10 000 kvadratmeter stor himmelterrasse, privat løpebane, kino, bowlinghall, vinkjeller og mye mer, melder CNN.

Men prosessen med å bringe eiendommen ut på markedet har ikke vært uten problemer.

Ifølge CNN er eiendommens verdi blitt anslått til 500 millioner dollar, men eieren skal ha misligholdt mer enn 100 millioner dollar i lån og gjeld. Det går fram av rettsdokumenter TV-kanalen har fått tak i.

Det som kan bli det dyreste huset i USA skal derfor på auksjon som en del av en konkursbehandling, skriver The Evening Standard.

Unik luksus

Tidligere har Niami brukt eiendommen som et arrangementslokale for konserter og boksekamper.

Interiøret i boligen er helt unikt og inneholder nesten all tenkelig luksus.

Dagsavisa Los Angeles Daily News skriver at boligen inneholder en skjønnhetssalong med full service, et velvære-spa og et toppmoderne treningsstudio med bar, en firefelts bowlinghall, et 40-seters Dolby Digital-teater og en sigarsalong.

Den inkluderer også en tennisbane og en 120 meter løpebane.

Selges til høystbydende

Eiendommen, som spenner over et viltvoksende område på 3,8 dekar, vil bli oppført til svimlende 295 millioner dollar (2,6 milliarder kroner), under en nettauksjon som blir avholdt 7. til 10. februar via Concierge Auctions.

Selskapet Crestlloyd, som eies av Nile Niami, besluttet den 16. desember å auksjonere bort boligen til høystbydende, melder Los Angeles Times.

Herskapshuset kommer imidlertid med ei hake. Kjøperen vil nemlig bli skyldig et gebyr på 12 prosent til Consierge Auctions, som står for auksjonen.

For eksempel, hvis huset går under hammeren for 250 millioner dollar, vil kjøperen skylde ytterligere 30 millioner dollar til auksjonsselskapet, skriver Los Angeles Times.

Huset er fortsatt ikke ferdig, men vil bli auksjonert bort «som det er».

Eiendomsforvalteren har tidligere anslått at det ville koste ti millioner dollar, og ta så lang tid som 12 måneder, å reparere og fullføre herskapshuset, skriver Los Angeles Times.

Kjent arkitekt

Herskapshuset er utført i en modernistisk stil, og det er arkitekten Paul McClean som står for tegningene.

Han har tidligere designet boliger for blant andre Beyoncé og Jay Z, Avicii og Calvin Klein.

Jam Press/Concierge Auctions/Joe Bryant

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer