Full krig i milliardærenes hytteparadis:

Eieren vil stanse luksussalget

Sørlandsperle lagt ut på markedet for 20 millioner kroner: - Det blir ikke noe salg her, mener eieren.

RIKMANNSOMRÅDE: Det er full strid om denne fritidseiendommen i Blindleia på Sørlandet - et sted som er kjent for hytter i mangemillionersklassen. Foto: Sondre Transeth
RIKMANNSOMRÅDE: Det er full strid om denne fritidseiendommen i Blindleia på Sørlandet - et sted som er kjent for hytter i mangemillionersklassen. Foto: Sondre Transeth Vis mer
Publisert

I Blindleia på Sørlandet - også kjent som milliardærenes hytteparadis - har det oppstått full strid om salget av ei luksuriøs fritidseiendom.

Sjøperla, som ligger idyllisk til på Ågerøya i Blindleia, består av ei hytte og et anneks, samt svømmebasseng, sandstrand og bryggeanlegg. Prislappen er satt til svimlende 20 millioner kroner.

I motsetning til andre objekter som legges ut på markedet, stiller imidlertid Ågerøya-eiendommen på litt andre premisser.

Bakteppet er at eieren bestrider salgsprosessen og har null intensjon eller ønske om å kvitte seg med luksusobjektet.

- Skal tvangsselges

Overfor Børsen opplyser eiendomsmekler Inger Sædberg Birkenes hos Privatmegleren Sædberg & Lian at prakttomta ble besluttet tvangssolgt av Kristiansand tingrett for ett år siden. Det var Agderposten som først omtalte tvangssalget.

Hun ble deretter oppnevnt som rettslig medhjelper i forbindelse med salget.

- Eieren bestrider tvangssalget, hva er din reaksjon på det?

- Tingretten har besluttet at eiendommen skal tvangsselges og det er en rettskraftig kjennelse om dette tinglyst på eiendommen. Jeg er oppnevnt som medhjelper til å tvangsselge eiendommen og tingretten, som er min oppdragsgiver, har bedt meg gå videre med å få eiendommen tvangssolgt ut fra denne kjennelsen, forklarer hun til Børsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer