Full krig i milliardærenes hytteparadis:

Eieren vil stanse luksussalget

Sørlandsperle lagt ut på markedet for 20 millioner kroner: - Det blir ikke noe salg her, mener eieren.

RIKMANNSOMRÅDE: Det er full strid om denne fritidseiendommen i Blindleia på Sørlandet - et sted som er kjent for hytter i mangemillionersklassen. Foto: Sondre Transeth
RIKMANNSOMRÅDE: Det er full strid om denne fritidseiendommen i Blindleia på Sørlandet - et sted som er kjent for hytter i mangemillionersklassen. Foto: Sondre Transeth Vis mer
Publisert

I Blindleia på Sørlandet - også kjent som milliardærenes hytteparadis - har det oppstått full strid om salget av ei luksuriøs fritidseiendom.

Sjøperla, som ligger idyllisk til på Ågerøya i Blindleia, består av ei hytte og et anneks, samt svømmebasseng, sandstrand og bryggeanlegg. Prislappen er satt til svimlende 20 millioner kroner.

I motsetning til andre objekter som legges ut på markedet, stiller imidlertid Ågerøya-eiendommen på litt andre premisser.

Bakteppet er at eieren bestrider salgsprosessen og har null intensjon eller ønske om å kvitte seg med luksusobjektet.

- Skal tvangsselges

Overfor Børsen opplyser eiendomsmekler Inger Sædberg Birkenes hos Privatmegleren Sædberg & Lian at prakttomta ble besluttet tvangssolgt av Kristiansand tingrett for ett år siden. Det var Agderposten som først omtalte tvangssalget.

Hun ble deretter oppnevnt som rettslig medhjelper i forbindelse med salget.

- Eieren bestrider tvangssalget, hva er din reaksjon på det?

- Tingretten har besluttet at eiendommen skal tvangsselges og det er en rettskraftig kjennelse om dette tinglyst på eiendommen. Jeg er oppnevnt som medhjelper til å tvangsselge eiendommen og tingretten, som er min oppdragsgiver, har bedt meg gå videre med å få eiendommen tvangssolgt ut fra denne kjennelsen, forklarer hun til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.