Full krig i milliardærenes hytteparadis:

Eieren vil stanse luksussalget

Sørlandsperle lagt ut på markedet for 20 millioner kroner: - Det blir ikke noe salg her, mener eieren.

RIKMANNSOMRÅDE: Det er full strid om denne fritidseiendommen i Blindleia på Sørlandet - et sted som er kjent for hytter i mangemillionersklassen. Foto: Sondre Transeth
RIKMANNSOMRÅDE: Det er full strid om denne fritidseiendommen i Blindleia på Sørlandet - et sted som er kjent for hytter i mangemillionersklassen. Foto: Sondre Transeth Vis mer
Publisert

I Blindleia på Sørlandet - også kjent som milliardærenes hytteparadis - har det oppstått full strid om salget av ei luksuriøs fritidseiendom.

Sjøperla, som ligger idyllisk til på Ågerøya i Blindleia, består av ei hytte og et anneks, samt svømmebasseng, sandstrand og bryggeanlegg. Prislappen er satt til svimlende 20 millioner kroner.

I motsetning til andre objekter som legges ut på markedet, stiller imidlertid Ågerøya-eiendommen på litt andre premisser.

Bakteppet er at eieren bestrider salgsprosessen og har null intensjon eller ønske om å kvitte seg med luksusobjektet.

- Skal tvangsselges

Overfor Børsen opplyser eiendomsmekler Inger Sædberg Birkenes hos Privatmegleren Sædberg & Lian at prakttomta ble besluttet tvangssolgt av Kristiansand tingrett for ett år siden. Det var Agderposten som først omtalte tvangssalget.

BER OM 20 MILL.: Eiendommen, som er lagt ut på tvangssalg, har både badebasseng, sandstrand og brygge. Foto: Sondre Transeth
BER OM 20 MILL.: Eiendommen, som er lagt ut på tvangssalg, har både badebasseng, sandstrand og brygge. Foto: Sondre Transeth Vis mer
SJØUTSIKT: På tomta - som er cirka 6,6 mål stor - står både ei hovedhytte og et anneks. Foto: Sondre Transeth
SJØUTSIKT: På tomta - som er cirka 6,6 mål stor - står både ei hovedhytte og et anneks. Foto: Sondre Transeth Vis mer

Hun ble deretter oppnevnt som rettslig medhjelper i forbindelse med salget.

- Eieren bestrider tvangssalget, hva er din reaksjon på det?

- Tingretten har besluttet at eiendommen skal tvangsselges og det er en rettskraftig kjennelse om dette tinglyst på eiendommen. Jeg er oppnevnt som medhjelper til å tvangsselge eiendommen og tingretten, som er min oppdragsgiver, har bedt meg gå videre med å få eiendommen tvangssolgt ut fra denne kjennelsen, forklarer hun til Børsen.

- KJØPTE i 2004: Det er forretningsmannen Bent Lorentz Larssen som nå kjemper for å beholde retten til eiendommen i Blindleia. Foto: Sondre Transeth
- KJØPTE i 2004: Det er forretningsmannen Bent Lorentz Larssen som nå kjemper for å beholde retten til eiendommen i Blindleia. Foto: Sondre Transeth Vis mer

Bestrider salget

Hjemmelshaver - og vedkommende som nå forsøker å stanse salget av egen eiendom - er forretningsmannen Bent Lorentz Larssen.

- Dette tvangssalget bestrides. Vi leverer i dag inn et søksmål om fastsettelse av hovedstol som kreditor påberoper seg er tvangsgrunnlaget. Kreditor, eiendomsmekler og tingretten i Kristiansand er fullt ut gjort klar over at jeg er søkegod.

- Jeg har mer enn nok midler til å betale for dette kravet, men det vanskeliggjøres av at kreditor nekter å oppgi sitt reelle krav. Sett fra min side blir det selvsagt ikke noe salg av denne eiendommen, all den stund hovedstol og renter kan gjøres opp, sier Bent Lorentz Larssen til Agderposten.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Punger ut høyt beløp

Overfor Børsen forteller Lorentz Larssen at han kjøpte fritidseiendommen i 2004. Forretningsmannen hevder at han i dag har tatt ytterligere grep i et forsøk på å stoppe tvangssalget.

- Jeg har i dag gitt beskjed om at jeg betaler det omtvistede beløpet under protest. Det blir ikke noe tvangssalg her. Allerede er halve beløpet innbetalt, og det jeg gjør nå er betale andre halvdel, framholder han til Børsen.

- Hva slag beløp er det snakk om?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere. Men jeg punger ut et ganske høyt beløp, som jeg vil kreve tilbake.

RASKE PENGER: Nicolai Tangen behøvde ikke jobbe mer enn ti dager for å tjene inn til luksushytta i Blindleia. Oljefondets kontroversielle leder kjøpte naboeiendommen til sin gamle hytte for 20. mill, reiv denne, og satte opp en ny - i Norges dyreste nabolag. Reporter: Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Populært blant «fiffen»

Inntil videre står imidlertid tvangssalgsprosessen. Sædberg Birkenes opplyser at interessen for den i overkant 6,6 mål store tomta har vært god hittil.

- Vi er to meklere som har vurdert eiendommen, og vi mener at prisen er riktig vurdert ut fra liknende objekter i området. Vi har fått mange henvendelser hittil, så får vi se hvordan utfallet blir.

Som nevnt innledningsvis er Blindleia et yndet feriested for Norges rikeste.

Her holder kjente finansfolk og investorer som Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge, Nicolai Tangen, Ola Mæle og Karl Johan Sunde til - for å nevne noen.

Hytteparadisene ligger bare et steinkast unna Lillesand, og har en prislapp på opp mot 30 millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer