Ellevill whisky-auksjon: - Satte verdensrekord

Sopet inn flere titalls millioner.

SKATTKAMMERET: Richard Gooding samlet på whisky i to tiår. Nå har første del av samlingen gått under hammeren. Foto: Whisky Auctioneer
SKATTKAMMERET: Richard Gooding samlet på whisky i to tiår. Nå har første del av samlingen gått under hammeren. Foto: Whisky Auctioneer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember ble det kjent at en av verdens største private whisky-samlinger skulle auksjoneres bort. Den eksklusive samlingen består av totalt 3900 flasker - og hadde en estimert verdi på i underkant av 100 millioner norske kroner.

Grunnet det enorme antallet, besluttet auksjonshuset Whiskey Auctioneer å dele opp samlingen i to. Nå er første auksjonsrunde avsluttet - og har ifølge en pressemelding slått flere verdensrekorder.

«Vi har skrevet whisky-historie etter at den første delen av samlinga er solgt på auksjon», skriver Whiskey Auctioneer i en pressemelding.

- Vinnerbud fra Europa

De opplyser at 1642 budgivere fra totalt 56 land tok del i begivenheten. En av de mest sjeldne flaskene, The Macallan 1926 Valerio Adami 60 Year Old, gikk under hammeren for svimlende 1 072 000 dollar. Det tilsvarer om lag 10,3 millioner norske kroner.

Dermed ble verdensrekorden fra oktober 2018 slått, da samme whisky-flaske gikk under hammeren for 912 000 dollar.

«Whisky Auctioneer er med dette den første nettauksjonen som selger én flaske for over en million dollar. Budene kom fra elleve land, blant annet fra Storbritannia, Tyskland, Singapore og Australia. Vinnerbudet kom til slutt fra Europa.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.