Enkel hytte med utedo solgt for kjempesum

Kragerø-eiendom gikk millioner over prisantydning. Nå tror imidlertid ekspert at hyttemarkedet er på vei til å kjølne.

BRENNHET BUDRUNDE: Ifølge eiendomsmekleren ble det hard kamp om denne hytta - uten innlagt vann og avløp - i Kragerø. Foto: Kay Myrstrand / Fokus Foto
BRENNHET BUDRUNDE: Ifølge eiendomsmekleren ble det hard kamp om denne hytta - uten innlagt vann og avløp - i Kragerø. Foto: Kay Myrstrand / Fokus Foto Vis mer
Publisert

- Jeg gjettet at den kunne gå for 14 millioner, men den viste seg å være verdt mye mer, sier eiendomsmekler Ronny Jørstad ved Aktiv Kragerø til Børsen.

Det ble en brennhet budrunde da ei hytte med større oppussingsbehov - uten innlagt vann og avløp - nylig gikk ut for salg i Kragerøs skjærgård.

Prisantydningen var satt til 13,5 millioner kroner. For den summen kunne man sikre seg ei hovedhytte fra 1930, et anneks - opprinnelig oppført i 1956 - i tillegg til et uthus.

- Drar opp prisen

Ifølge Kragerø Blad Vestmar, som først omtalte saken, har ikke hytta blitt nevneverdig oppgradert på nærmere 50 år.

«Hytte og anneks har enkel standard, men er godt fungerende for sommerbruk», het det i annonsen.

Selv om kjøper må påregne en god slant i oppgraderinger, kan eieren skilte med imponerende utearealer: Gressplen, brygge, svaberg og intet mindre enn tre sandstrender.

Slikt blir det budkrig av.

- Det er en enkel hytte, men det som drar opp prisen er at den har en ekstremt attraktiv beliggenhet. Den ligger tett på sjøen, med lange strandlinjer og andre, gode kvaliteter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer