Enkel hytte med utedo solgt for kjempesum

Kragerø-eiendom gikk millioner over prisantydning. Nå tror imidlertid ekspert at hyttemarkedet er på vei til å kjølne.

BRENNHET BUDRUNDE: Ifølge eiendomsmekleren ble det hard kamp om denne hytta - uten innlagt vann og avløp - i Kragerø. Foto: Kay Myrstrand / Fokus Foto
BRENNHET BUDRUNDE: Ifølge eiendomsmekleren ble det hard kamp om denne hytta - uten innlagt vann og avløp - i Kragerø. Foto: Kay Myrstrand / Fokus Foto Vis mer
Publisert

- Jeg gjettet at den kunne gå for 14 millioner, men den viste seg å være verdt mye mer, sier eiendomsmekler Ronny Jørstad ved Aktiv Kragerø til Børsen.

Det ble en brennhet budrunde da ei hytte med større oppussingsbehov - uten innlagt vann og avløp - nylig gikk ut for salg i Kragerøs skjærgård.

Prisantydningen var satt til 13,5 millioner kroner. For den summen kunne man sikre seg ei hovedhytte fra 1930, et anneks - opprinnelig oppført i 1956 - i tillegg til et uthus.

ATTRAKTIV: Eiendommen ligger svært godt til langs sjøen, men vil kreve renovering for å få den opp til dagens standard. Foto: Kay Myrstrand / Fokus Foto
ATTRAKTIV: Eiendommen ligger svært godt til langs sjøen, men vil kreve renovering for å få den opp til dagens standard. Foto: Kay Myrstrand / Fokus Foto Vis mer

- Drar opp prisen

Ifølge Kragerø Blad Vestmar, som først omtalte saken, har ikke hytta blitt nevneverdig oppgradert på nærmere 50 år.

«Hytte og anneks har enkel standard, men er godt fungerende for sommerbruk», het det i annonsen.

UTEDO: Enkle fasiliteter til tross - det var mange som drømte om å sikre seg denne fritidseiendommen. Foto: Kay Myrstrand / Fokus Foto
UTEDO: Enkle fasiliteter til tross - det var mange som drømte om å sikre seg denne fritidseiendommen. Foto: Kay Myrstrand / Fokus Foto Vis mer

Selv om kjøper må påregne en god slant i oppgraderinger, kan eieren skilte med imponerende utearealer: Gressplen, brygge, svaberg og intet mindre enn tre sandstrender.

Slikt blir det budkrig av.

- Det er en enkel hytte, men det som drar opp prisen er at den har en ekstremt attraktiv beliggenhet. Den ligger tett på sjøen, med lange strandlinjer og andre, gode kvaliteter.

TO MILL OVER PRISANTYDNING: Det var to budgivere som knivet om denne utsikten. Foto: Kay Myrstrand / Fokus Foto
TO MILL OVER PRISANTYDNING: Det var to budgivere som knivet om denne utsikten. Foto: Kay Myrstrand / Fokus Foto Vis mer

- Tidlig prispress

Eiendommen gikk til slutt for 15,5 millioner kroner, altså to millioner over prisantydning.

- Vi hadde enormt mange interessenter, men to av dem bidro til å trekke prisen høyt opp ganske tidlig. Det hindret flere andre fra å kaste seg inn i kampen om hytta, forklarer Jørstad.

Kragerø-perla har vært i samme families eie i om lag 50 år. Kjøperen er en Oslo-kvinne i 30-åra, framkommer det av offentlige dokumenter.

- Også selger er fornøyd med utfallet, legger eiendomsmekleren til.

HYTTEMARKEDET I INDRE OSLOFJORD: Hyttemegler Marius Berge tror denne hytta på Nakholmen vil sette ny prisrekord i indre Oslofjord. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Under coronapandemien har mange nordmenn realisert hyttedrømmen. Ekspertene peker på lave renter, «tvungen» norgesferie og sterk boligprisvekst som bakteppe for oppgangen i både priser og omsetningsvolum.

- Utflating

Torsdag legger eiendom Norge fram sin ferske boligprisstatistikk. I forbindelse med den, kommer daglig leder ved DNB Eiendom, Terje Buraas, med følgende betraktninger om hyttemarkedet:

- Det er fortsatt stor aktivitet i hyttemarkedet, og de ettertraktede objektene går raskt og ofte over prisantydning, sier Buraas.

- Det har vært større interesse for fritidsbolig og norgesferie under pandemien, og både liggetida, aktiviteten i markedet og prisveksten har vært påvirket av dette.

Buraas mener - i likhet med andre eksperter - at markedet er på vei til å kjølne.

- Vi vil nok se samme tendens i hyttemarkedet som i boligmarkedet for øvrig framover med utflating av prisene. Det vil også bli spennende å se hvordan hyttemarkedet reagerer på at utlandet blir en konkurrent igjen.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer