Enorm øyperle selges for ukjent sum

Eierne er i villrede om prisen.

6400 MÅL: Det er arealet man får tilgang på ved å kjøpe denne uvanlige eiendommen - men du må belage deg på en viss reisetid. Foto: Knut Skoglund
6400 MÅL: Det er arealet man får tilgang på ved å kjøpe denne uvanlige eiendommen - men du må belage deg på en viss reisetid. Foto: Knut Skoglund Vis mer
Publisert

- Det var noen som sa at øyas omgivelser framstår som en scene fra «Ringenes herre», sier investor og vindkraft-topp Geir Skoglund (66) til Børsen og ler.

- Vi ble bergtatt fra første stund.

I 2012 fikk han og broren Knut tilslag på en storslått eiendom på Sørøya i Hammerfest kommune. Eidegården, som ligger på Norges fjerde største øy, tilbyr en boltreplass på svimlende 6 400 000 kvadratmeter - mer spesifisert 6400 mål.

- Mange vurderingsrunder

Omgitt av et majestetisk landskap, utgjør strandsonen alene om lag 1000 mål. Åtte år etter at de to kapret den nordnorske perla, har brødrene besluttet å selge.

- Det har vært en lang, lang marsj, med mange vurderingsrunder. Vi elsker plassen, men vi har kommet til et veikryss.

Eiendommens bebyggelse består av et hovedhus, en låve og et båthus. Opprinnelig hadde investoren planer om å satse på vindkraft ved øya - en idé som raskt ble avfeid.

- Vi vurderte en del eiendommer for vindkraftutvikling i 2012, deriblant denne. Så skjønte vi ganske fort at området var mer egnet for å utvikle reiseliv og turisme. Vi var i dialog med en aktør, men finansieringen gikk ikke i boks. Da de kastet kortene ved årsskiftet, vurderte vi å gjøre noe selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer