Epsteins luksusboliger nå: - På trynet

Dette har skjedd med Jeffrey Epsteins beryktede eiendommer.

«PEDO ISLAND»: Utad er avdøde Jeffrey Epsteins prektige eiendommer et symbol på luksus og velstand. Så kom skrekkhistoriene fra bak lukkede dører. Foto: NTB Scanpix
«PEDO ISLAND»: Utad er avdøde Jeffrey Epsteins prektige eiendommer et symbol på luksus og velstand. Så kom skrekkhistoriene fra bak lukkede dører. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da milliardær Jeffrey Epstein (66) ble funnet død på cella i New York 10. august 2019, etterlot han seg ikke bare en lang rekke ubesvarte spørsmål, men også en svimlende formue på minst 577 millioner dollar.

66-åringen var i besittelse av seks luksuseiendommer da han gikk bort, henholdsvis i New York, Paris, Palm Beach, New Mexico og på Jomfruøyene.

Idet ettårsmarkeringa for dødsfallet nærmer seg, overskygges palassene - en gang assosiert med luksus og velstand - av et uhyggelig ettermæle.

Overdådig luksus

En av Epsteins mest beryktede eiendommer befinner seg i Karibien. I 1998 gikk milliardæren til innkjøp av den private øya Little Saint James, før han i 2018 kjøpte naboøya Great St. James Island.

Førstnevnte tomt på 400 mål kostet ifølge New York Magazine om lag 70 millioner norske kroner. Tropeparadiset, med det forstyrrende tilnavnet «Pedophile Island», skal ha vært arnested for mange av hans angivelige forbrytelser.

Epstein satte i sin tid opp fem bygninger, deriblant et myteomspunnet «tempel», omkranset av utallige palmetrær og asurblått hav. På ett tidspunkt skal så mange som 70 personer ha vært sysselsatt på den isolerte øya.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer