Epsteins luksusboliger nå: - På trynet

Dette har skjedd med Jeffrey Epsteins beryktede eiendommer.

«PEDO ISLAND»: Utad er avdøde Jeffrey Epsteins prektige eiendommer et symbol på luksus og velstand. Så kom skrekkhistoriene fra bak lukkede dører. Foto: NTB Scanpix
«PEDO ISLAND»: Utad er avdøde Jeffrey Epsteins prektige eiendommer et symbol på luksus og velstand. Så kom skrekkhistoriene fra bak lukkede dører. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da milliardær Jeffrey Epstein (66) ble funnet død på cella i New York 10. august 2019, etterlot han seg ikke bare en lang rekke ubesvarte spørsmål, men også en svimlende formue på minst 577 millioner dollar.

66-åringen var i besittelse av seks luksuseiendommer da han gikk bort, henholdsvis i New York, Paris, Palm Beach, New Mexico og på Jomfruøyene.

Idet ettårsmarkeringa for dødsfallet nærmer seg, overskygges palassene - en gang assosiert med luksus og velstand - av et uhyggelig ettermæle.

SKREKKHISTORIER: Det er påstått at mange av Jeffrey Epsteins forbrytelser skal ha funnet sted på Little St. James, hans private øy i Karibien. Foto: NTB Scanpix
SKREKKHISTORIER: Det er påstått at mange av Jeffrey Epsteins forbrytelser skal ha funnet sted på Little St. James, hans private øy i Karibien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Overdådig luksus

En av Epsteins mest beryktede eiendommer befinner seg i Karibien. I 1998 gikk milliardæren til innkjøp av den private øya Little Saint James, før han i 2018 kjøpte naboøya Great St. James Island.

Førstnevnte tomt på 400 mål kostet ifølge New York Magazine om lag 70 millioner norske kroner. Tropeparadiset, med det forstyrrende tilnavnet «Pedophile Island», skal ha vært arnested for mange av hans angivelige forbrytelser.

Epstein satte i sin tid opp fem bygninger, deriblant et myteomspunnet «tempel», omkranset av utallige palmetrær og asurblått hav. På ett tidspunkt skal så mange som 70 personer ha vært sysselsatt på den isolerte øya.

PÅ HALV STANG: To flaggstenger ble i sin tid ført opp på hver sin side av Little Saint James. Kort tid etter dødsbudskapet, ble begge flagg senket. Foto: NTB Scanpix
PÅ HALV STANG: To flaggstenger ble i sin tid ført opp på hver sin side av Little Saint James. Kort tid etter dødsbudskapet, ble begge flagg senket. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Få dager etter hans død skrev NBC News at noen hadde satt de amerikanske flaggene på Little Saint James i sørgeposisjon. Siden har stedet tilsynelatende stått uberørt.

- Helt på trynet

Langs vannkanten er aktivitetsnivået riktignok et annet. Fox News er blant mediene som har omtalt hvordan «Pedophile Island» er blitt en turistattraksjon i nyere tid. Rumbaba Charters er en av seilbåtaktørene som tilbyr skuelystne et glimt av Little Saint James.

- Jeg innrømmer at det er helt på trynet, men jeg hadde lyst å se hvor Satan bodde. Og jeg er ikke alene om det, har en av de besøkende, Soledad Simmons, uttalt til Fox News.

SE TV: Lørdag ble Jeffrey Epstein funnet død på sin egen celle i New York. Nå vender etterforskerne på hver stein i jakten på hans medsammensvorne. Vis mer

Etter sin død skal Epstein fortsatt stå som formell eier av begge øyene. Det kan det derimot bli en endring på snart.

I januar skrev nyhetsbyrået Reuters at myndighetene på Jomfruøyene hadde gått til søksmål mot finansmannens selskaper. I rettsdokumentene ble det blant annet fremmet krav om inndragelse av både Little Saint James og Great Saint James.

Målet er å bygge et fond hvis formål er å gi erstatning til ofrene.

GIGANTISK: Jeffrey Epstein eide enorme boliger i Florida, New Mexico og New York. Her omgikk han presidenter, prinser og andre berømte og mektige mennesker. Foto: NTB Scanpix
GIGANTISK: Jeffrey Epstein eide enorme boliger i Florida, New Mexico og New York. Her omgikk han presidenter, prinser og andre berømte og mektige mennesker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Særegent

I tillegg til de private øynene, eide Epstein en gigantisk «herregård» på Manhattan til en verdi av svimlende 700 millioner kroner.

Luksushuset, på fasjonable Upper East Side, er ni etasjer høyt og 4600 kvadratmeter stort, ifølge New York Times. Interiøret skal være tilpasset en særegen smak, og likner angivelig mer på et museum enn en privatbolig.

Town and Country Magazine melder at «gjester har beskrevet stoler med leopardprint, en skulptur av en naken, afrikansk kriger, og en stor kvinnedokke som henger fra en lysekrone». Blant annet.

Artikkelen fortsetter under:

- Vanskelig

Det er ikke offentlig kjent hvordan Epstein overtok sin New York-residens. Det har derimot versert rykter om at han fikk den i gave fra sin tidligere mentor, Leslie H. Wexner i 1996 - uten at det er bekreftet.

Enkelte amerikanske medier har spekulert på hvorvidt «herregården» vil legges ut for salg. Den anerkjente eiendomsmegleren Richard Steinberg i Douglas Elliman har uttalt til New York Post at objektet da kan gå for 70 millioner dollar - eller mer.

Anslaget kommer imidlertid med et stort forbehold.

- Det vil bli et vanskelig hus å selge. Men hvis du ser bort fra hva som angivelig skal ha foregått der inne, vil den lett bli solgt for 75 millioner dollar, sa Steinberg til avisa i fjor.

Manhattan-boligen er foreløpig ikke lagt ut på det åpne markedet.

RIKINGSTRØK: Jeffrey Epsteins hjem i Florida har vært sentral i etterforskningen til politiet. Et større antall kvinner har fortalt at de ble presset til å gi milliardæren en av de velomtalte massasjene i huset. Foto: NTB Scanix
RIKINGSTRØK: Jeffrey Epsteins hjem i Florida har vært sentral i etterforskningen til politiet. Et større antall kvinner har fortalt at de ble presset til å gi milliardæren en av de velomtalte massasjene i huset. Foto: NTB Scanix Vis mer

Lite informasjon

En annen eiendom som vitnet om Epsteins voldsomme rikdom, er boligen i Palm Beach, Florida.

Ifølge The Palm Beach Post bladde finansmannen opp beskjedne 2,5 millioner dollar for å sikre seg objektet i 1990. Huset er 742 kvadratmeter stort, består av fem soverom og ligger idyllisk til langs vannkanten.

Det var også her milliardæren tilbrakte mye av tida si i 2008. Han slapp da unna med å sone 13 måneder i fengsel etter å ha tilstått å ha brutt loven i Florida ved å skaffe seg seksuelle tjenester fra en person under 18 år. Samtidig unngikk han føderal tiltale.

Det er foreløpig ikke rapportert om et salg, og det er derfor uklart hvem som nå forvalter eiendommen.

Partydusj

I november omtalte blant andre Dagbladet Epsteins beryktede ranch i New Mexico-ørkenen. Amerikaneren kjøpte eiendommen på 10 000 mål i 1993, og her finnes blant annet et hovedhus, gjestehus, svømmebasseng, og en egen flystripe, ifølge CBS News.

VIL KREVE INN DELER AV TOMTA: Den avdøde finansmannen skal ha brukt sin 10 000 mål store «Zorro Ranch» som en lekeplass for sine mange VIP-gjester. Foto: NTB Scanpix
VIL KREVE INN DELER AV TOMTA: Den avdøde finansmannen skal ha brukt sin 10 000 mål store «Zorro Ranch» som en lekeplass for sine mange VIP-gjester. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De nye bildene ga imidlertid en sniktitt inn i bygningsmassen. Der har Epstein bygget en stor underjordisk «strippeklubb» på 1000 kvadratmeter, samt en gigantisk partydusj med plass til åtte personer.

I ett av soverommene fantes også en skulptur av Jesus i fullstørrelse hengende på et kors av gull som dekker mesteparten av en vegg.

Eiendommen er delvis privateid av Epstein, mens resten er offentlig grunn.

Ifølge nyhetsbyrået AP har myndighetene i New Mexico fremmet krav om å ta tilbake den delen av tomta som Epstein hadde leieavtale på.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

Ville granske

Lite har derimot vært skrevet om Epsteins leilighet i Paris. Ifølge NTB uttalte amerikanske myndigheter at milliardæren hadde en bolig i den franske hovedstaden, og at han brukte et falskt østerriksk pass når han reiste til landet.

Etter finansmannens død besluttet franske myndigheter at de ville granske Epsteins bånd til Frankrike.

RANSAKET: Jeffrey Epstein eide en leilighet i det velstående 16. arrondissement i Paris. Området er kjent for sine ambassader og museer. Foto: NTB Scanpix
RANSAKET: Jeffrey Epstein eide en leilighet i det velstående 16. arrondissement i Paris. Området er kjent for sine ambassader og museer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Den amerikanske etterforskningen har vist til bånd med Frankrike. Det synes derfor avgjørende for oss, og for ofrene, at en gransking innledes i Frankrike så alt avdekkes i denne saken, sa likestillingsminister Marlene Schiappa i fjor, ifølge Reuters.

I september ransaket franske etterforskere leiligheten, men det er lite som tyder på at det har vært aktivitet der siden.

Epstein ble for øvrig pågrepet da han ankom New York fra Paris i sin privatjet i juli i fjor. Han ble deretter siktet for menneskehandel og overgrep mot mindreårige jenter.

Selv nektet Jeffrey Epstein hele tida for anklagene.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer