Ferieparadis med rikingbeskjed

Guvernøren i Øst-Nusa Tenggara i Indonesia, kjent for kjempeøglen komodorvaran, sier regionen har «mange nok» fattige og vil bare ha rike turister på besøk.

VIL BARE HA RIKE TURISTER: - De fattige får ikke komme. Vi har mange nok folk som det, så vi trenger ikke å se flere av dem, sier guvernøren i Øst-Nusa Tenggara. Foto: Bernd Bieder / REX / NTB Scanpix
VIL BARE HA RIKE TURISTER: - De fattige får ikke komme. Vi har mange nok folk som det, så vi trenger ikke å se flere av dem, sier guvernøren i Øst-Nusa Tenggara. Foto: Bernd Bieder / REX / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Turister som kommer hit må være rike, sier guvernør Victor Laiskodat til den indonesiske avisen Kompas.

Laiskodat er guvernør i regionen Øst-Nusa Tenggara, som blant annet er kjent for å være hjemstedet til komodovaranen. Komodovaranen er verdens største øgle.

Guvernøren mener at provinsen bør være en «toppdestinasjon», siden den havnet på lista over Lonely Planets reiseanbefalinger for neste år.

Det var heller ikke hvor som helst på lista. Øst-Nusa Tenggara, som består av mer enn 500 øyer, havnet på 1. plass på lista over topp ti budsjettvennlige reisemål.

- Får ikke komme

Guvernøren frykter tilsynelatende at «fattige» turister skal strømme i hopetall til provinsen, som er blant Indonesias fattigste.

– De fattige får ikke komme. Vi har mange nok folk som det, så vi trenger ikke å se flere av dem, sier Laiskodat til Kompas, og understreker at han allerede har formidlet budskapet til landets president.

Laiskodat foreslår blant annet at besøkende skal betale en stor avgift for å få besøke Komodo-øya, som er hjemmet til kjempeøgla. I dag koster det omtrent 10 dollar å gå i land på øya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer