Ferieparadis med rikingbeskjed

Guvernøren i Øst-Nusa Tenggara i Indonesia, kjent for kjempeøglen komodorvaran, sier regionen har «mange nok» fattige og vil bare ha rike turister på besøk.

VIL BARE HA RIKE TURISTER: - De fattige får ikke komme. Vi har mange nok folk som det, så vi trenger ikke å se flere av dem, sier guvernøren i Øst-Nusa Tenggara. Foto: Bernd Bieder / REX / NTB Scanpix
VIL BARE HA RIKE TURISTER: - De fattige får ikke komme. Vi har mange nok folk som det, så vi trenger ikke å se flere av dem, sier guvernøren i Øst-Nusa Tenggara. Foto: Bernd Bieder / REX / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Turister som kommer hit må være rike, sier guvernør Victor Laiskodat til den indonesiske avisen Kompas.

Laiskodat er guvernør i regionen Øst-Nusa Tenggara, som blant annet er kjent for å være hjemstedet til komodovaranen. Komodovaranen er verdens største øgle.

Guvernøren mener at provinsen bør være en «toppdestinasjon», siden den havnet på lista over Lonely Planets reiseanbefalinger for neste år.

Det var heller ikke hvor som helst på lista. Øst-Nusa Tenggara, som består av mer enn 500 øyer, havnet på 1. plass på lista over topp ti budsjettvennlige reisemål.

- Får ikke komme

Guvernøren frykter tilsynelatende at «fattige» turister skal strømme i hopetall til provinsen, som er blant Indonesias fattigste.

– De fattige får ikke komme. Vi har mange nok folk som det, så vi trenger ikke å se flere av dem, sier Laiskodat til Kompas, og understreker at han allerede har formidlet budskapet til landets president.

Laiskodat foreslår blant annet at besøkende skal betale en stor avgift for å få besøke Komodo-øya, som er hjemmet til kjempeøgla. I dag koster det omtrent 10 dollar å gå i land på øya.

FATALT: I fjor sommer falt flere turister i døden i Mallorca. Tre av dødsfallene, uavhengig av hverandre, skjedde fra dette bygget i Magaluf. Video: Ingrid Cogorno / Dagbladet Les saken her: https://www.dagbladet.no/nyheter/seks-har-falt-i-doden-i-ferieparadiset-i-ar-tre-av-dem-fra-denne-bygningen/70052812">https://www.dagbladet.no/nyheter/seks-har-falt-i-doden-i-ferieparadiset-i-ar-tre-av-dem-fra-denne-bygningen/70052812">https://www.dagbladet.no/nyheter/seks-har-falt-i-doden-i-ferieparadiset-i-ar-tre-av-dem-fra-denne-bygningen/70052812 Vis mer

Skulle stenges

De som ikke ønsker å betale den nye høye avgiften, kan i stedet besøke øya Rinca, hvor det bor mindre slektninger av kjempeøgla.

National Geographic har også listet opp Komodo National Park som en av verdens ti beste turistdestinasjoner. Over 10 000 turister besøker øya hver måned, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Tidligere i år droppet myndighetene planer om å stenge Komodo-øya for turister, noe de begrunnet med at øyas bestand av kjempeøgler var relativt stabil og ikke truet. I stedet ytret myndighetene et ønske om å sørge for at øya skulle bli en destinasjon for «premium-turister», ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer