Fikk gigabud - nå kuttes prisen

Rabatt på ti millioner for Bjarne Riebers luksusbolig.

PRISKUTT: Milliardær Bjarne Rieber har valgt å redusere prisen på sin luksuseiendom i Bergen med ti millioner kroner. Foto: PrivatMegleren
PRISKUTT: Milliardær Bjarne Rieber har valgt å redusere prisen på sin luksuseiendom i Bergen med ti millioner kroner. Foto: PrivatMegleren Vis mer
Publisert

I 2018 la milliardær Bjarne Rieber (83) ut prakteiendommen sin i Fana i Bergen for salg med en prisantydning på svimlende 60 millioner kroner.

I juli i fjor så det ut til at 83-åringen hadde sikret seg en avtale, men så skrev Bergens Tidende at Rieber hadde avslått et bud på 61 millioner. Siden har boligen stått usolgt, og nå har milliardæren besluttet å sette ned prisen til 50 millioner kroner.

- Prisen er justert relativt til det nivået man ellers har sett i bergensmarkedet den senere tid, opplyser Tom Jørgensen i PrivatMegleren i en pressemelding.

Han presenterer en eiendom som blant annet byr på stort hovedhus, en separat enebolig, drivhus, lang strandlinje, stor molo, saltvannsbasseng, to båthus og vinkjeller.

Jørgensen har med dette overtatt megleroppdraget og går nå på nytt ut med eiendommen i det åpne markedet. Bakgrunnen for at Rieber valgte å avslå fjorårets bud, ble forklart på følgende vis av megleren som den gang var oppdragsansvarlig:

- De fleste som selger har noen klare preferanser om hva de ønsker fra en kjøper. Oftest er det at man vil ha en interessent som betaler det man ber om, andre ganger er det andre forhold som er avgjørende, skrev megler Kenneth Aadland i Proaktiv Eiendomsmegling i en e-post til Bergens Tidende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.