Fikk gigabud - nå kuttes prisen

Rabatt på ti millioner for Bjarne Riebers luksusbolig.

PRISKUTT: Milliardær Bjarne Rieber har valgt å redusere prisen på sin luksuseiendom i Bergen med ti millioner kroner. Foto: PrivatMegleren
PRISKUTT: Milliardær Bjarne Rieber har valgt å redusere prisen på sin luksuseiendom i Bergen med ti millioner kroner. Foto: PrivatMegleren Vis mer
Publisert

I 2018 la milliardær Bjarne Rieber (83) ut prakteiendommen sin i Fana i Bergen for salg med en prisantydning på svimlende 60 millioner kroner.

I juli i fjor så det ut til at 83-åringen hadde sikret seg en avtale, men så skrev Bergens Tidende at Rieber hadde avslått et bud på 61 millioner. Siden har boligen stått usolgt, og nå har milliardæren besluttet å sette ned prisen til 50 millioner kroner.

- Prisen er justert relativt til det nivået man ellers har sett i bergensmarkedet den senere tid, opplyser Tom Jørgensen i PrivatMegleren i en pressemelding.

Han presenterer en eiendom som blant annet byr på stort hovedhus, en separat enebolig, drivhus, lang strandlinje, stor molo, saltvannsbasseng, to båthus og vinkjeller.

TO BÅTHUS: Eiendommen ligger nærme sjøen, har en lang strandlinje og to båthus. Foto: PrivatMegleren
TO BÅTHUS: Eiendommen ligger nærme sjøen, har en lang strandlinje og to båthus. Foto: PrivatMegleren Vis mer

Jørgensen har med dette overtatt megleroppdraget og går nå på nytt ut med eiendommen i det åpne markedet. Bakgrunnen for at Rieber valgte å avslå fjorårets bud, ble forklart på følgende vis av megleren som den gang var oppdragsansvarlig:

- De fleste som selger har noen klare preferanser om hva de ønsker fra en kjøper. Oftest er det at man vil ha en interessent som betaler det man ber om, andre ganger er det andre forhold som er avgjørende, skrev megler Kenneth Aadland i Proaktiv Eiendomsmegling i en e-post til Bergens Tidende.

- Ikke reelt

Overfor Børsen mener Jørgensen at budet på 61 millioner kroner neppe ville resultert i et salg.

- Budgiver som la fram 61 millioner kroner, kunne ikke bekrefte finansiering, sier Jørgensen til Børsen, som overtok oppdraget i høst.

Megleren opplyser at han allerede har mottatt flere henvendelser på eiendommen fra boligkjøpere.

- Vi har fått noen bud, men de har vært under prisantydning på 50 millioner, så nå prøver vi å gå ut på markedet på ny.

Jørgensen holder samtidig muligheten åpen for at den kan bli solgt som «fritidseiendom».

- Denne eiendommen har en utsøkt estetetikk og den ligger usjenert til ved sjøen. Det er få private eiendommer som har tilsvarende egne skogsstier, strandlinje, opparbeidet havn og båtgarasje. Ikke noe salgsprospekt yter eiendommen rettferdighet. Den må sees og oppleves, sier Jørgensen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer