Bjørn Dæhlie:

Har solgt huset i «skatteparadiset» Bø

- Jeg tror både kjøper og selger er fornøyd.

SOLGT HUSET: Bjørn Dæhlie er på flyttefot, og har nå solgt boligen sin i Bø i Vesterålen. Foto: Fredrik Hagen / NTB
SOLGT HUSET: Bjørn Dæhlie er på flyttefot, og har nå solgt boligen sin i Bø i Vesterålen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble det kjent at den tidligere langrennsløperen Bjørn Dæhlie flytter fra Bø i Vesterålen, også kjent som «Norges skatteparadis», og dermed hadde lagt boligen ut for salg.

Nå bekrefter eiendomsmegler Linda Ø. Sivertsen overfor Børsen at huset er solgt.

- Den ble solgt i dag, etter en visning i går hvor det kom tre interessenter. Tilbakemeldingen fra en som hadde vært her før boligen ble pusset opp, var at de var veldig imponert over arbeidet.

- Et kjempehus

Eiendommen ble solgt til prisantydning på 2,6 millioner kroner. Ifølge Sivertsen er det en lokal innbygger som nå overtar Dæhlies bolig.

- Jeg tror både kjøper og selger er fornøyd. Kjøper har fått seg et kjempehus, som er betydelig renovert og som har en fin beliggenhet, fortsetter Sivertsen.

Det var i fjor det ble kjent at Dæhlie hadde kjøpt seg et nytt hus i Bø kommune. Dit flyttet skikongen på grunn av kommunens holdning til formuesskatt. Bø har nemlig redusert den kommunale formuesskatten fra 0,8 til 0,35 prosent.

- Glad

Den Høyre-styrte kommunen har tidligere fått tilnavnet «Norges Monaco», som følge av kutt i formuesskatten fra januar 2021. Dæhlie beskrev flyttingen som et prøveprosjekt på ett år, for å se om det lar seg gjøre å bo i Bø og pendle til Østlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer