Bjørn Dæhlie:

Har solgt huset i «skatteparadiset» Bø

- Jeg tror både kjøper og selger er fornøyd.

SOLGT HUSET: Bjørn Dæhlie er på flyttefot, og har nå solgt boligen sin i Bø i Vesterålen. Foto: Fredrik Hagen / NTB
SOLGT HUSET: Bjørn Dæhlie er på flyttefot, og har nå solgt boligen sin i Bø i Vesterålen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble det kjent at den tidligere langrennsløperen Bjørn Dæhlie flytter fra Bø i Vesterålen, også kjent som «Norges skatteparadis», og dermed hadde lagt boligen ut for salg.

Nå bekrefter eiendomsmegler Linda Ø. Sivertsen overfor Børsen at huset er solgt.

- Den ble solgt i dag, etter en visning i går hvor det kom tre interessenter. Tilbakemeldingen fra en som hadde vært her før boligen ble pusset opp, var at de var veldig imponert over arbeidet.

- BETYDELIG RENOVERT: Boligen ble bygget i 1963, men har blitt oppgradert de siste åra. Foto: Torgeir Sørensen
- BETYDELIG RENOVERT: Boligen ble bygget i 1963, men har blitt oppgradert de siste åra. Foto: Torgeir Sørensen Vis mer

- Et kjempehus

Eiendommen ble solgt til prisantydning på 2,6 millioner kroner. Ifølge Sivertsen er det en lokal innbygger som nå overtar Dæhlies bolig.

- Jeg tror både kjøper og selger er fornøyd. Kjøper har fått seg et kjempehus, som er betydelig renovert og som har en fin beliggenhet, fortsetter Sivertsen.

Det var i fjor det ble kjent at Dæhlie hadde kjøpt seg et nytt hus i Bø kommune. Dit flyttet skikongen på grunn av kommunens holdning til formuesskatt. Bø har nemlig redusert den kommunale formuesskatten fra 0,8 til 0,35 prosent.

SOLGT: Huset har tre soverom og rommer totalt 130 kvadratmeter. Foto: Torgeir Sørensen
SOLGT: Huset har tre soverom og rommer totalt 130 kvadratmeter. Foto: Torgeir Sørensen Vis mer

- Glad

Den Høyre-styrte kommunen har tidligere fått tilnavnet «Norges Monaco», som følge av kutt i formuesskatten fra januar 2021. Dæhlie beskrev flyttingen som et prøveprosjekt på ett år, for å se om det lar seg gjøre å bo i Bø og pendle til Østlandet.

Ordfører Sture Pedersen (H) bekreftet overfor VG, som først omtalte saken forrige uke, at Dæhlie er på vei vekk fra kommunen.

- Jeg har snakket med Bjørn om dette. Jeg er veldig glad for at Bjørn har bodd her, og vi har ennå store ambisjoner her sammen, selv om han nå flytter vekk, sa han.

Pedersen gikk nylig ut og tok et oppgjør med folk som ikke har flyttet reelt til Bø, og sa det var flere som «nok er altfor lite i Bø». Han presiserte at Dæhlie ikke var en av dem han siktet til.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer