Her bor Tor (76) og Jeanette (72)

Ekteparet har bodd side om side med industribygg i 50 år, nå skal det bygges grøntområde og boliger på området, men Fylkesmannen mener familiens bolig står i veien.

MIDT I INDUSTRIEN: Huset til Tor og Janette Torkelsen har stått på denne tomta siden 1946. Ekteparet har hatt industri tett innpå seg siden 70-tallet. Nå skal industrien byttes ut med boligområde, men Fylkesmannen mener eiendommen ødelegger. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
MIDT I INDUSTRIEN: Huset til Tor og Janette Torkelsen har stått på denne tomta siden 1946. Ekteparet har hatt industri tett innpå seg siden 70-tallet. Nå skal industrien byttes ut med boligområde, men Fylkesmannen mener eiendommen ødelegger. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert

Familien Torkelsen har bodd i huset siden 1970 - den gang eiendommen var omkranset av gårder og natur.

Så kom industribyggene og tok stadig større plass i området.

Til tross for støy, støv og annen forurensing fra bedriftene rundt, har familien blitt boende på tomta ved Gandsfjorden i Stavanger. De har takket nei til lukrative tilbud, og valgt å bli boende med industrien tett innpå seg i 50 år.

Nede ved sjøen har de privat brygge og en liten sandstrand.

- Vi er så glade i huset og tomta vår. Vi har en egen oase her midt opp i all støyen. Det har aldri vært aktuelt for oss å flytte eller selge. Vi har sett konturene av dette fantastiske området i alle år, sier Tor Torkelsen til Dagbladet.

Det har også kommunen og boligutbyggere, som nå har bestemt at området skal bli et nytt bolig og grøntområdet. Planen har fått navnet Forus Øst.

Det var Stavanger Aftenblad som omtalte saken først.

Nytt boligområde

Kommunen ønsker at boligen og eiendommen skal få bli slik den ligger i dag, men de ønsker at det etableres en tursti over eiendommen.

- Vi er ikke til hinder for noen. Turstien har vi allerede gått med på, forteller Tor Torkelsen. På den måten vil allmennheten få tilgang til grøntområdene som vil bli etablert på begge sider av eiendommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.