Historien bak vekker oppsikt

De første flyturene ble utsolgt på 11 minutter. - Dette har ingenting med hevn å gjøre, sier selskapet.

LUFTENS HAMLET: Starlux trengte bare 11 minutter på å selge ut de første avgangene, men historien bak selskapet vekker like mye oppsikt. Foto: Starlux
LUFTENS HAMLET: Starlux trengte bare 11 minutter på å selge ut de første avgangene, men historien bak selskapet vekker like mye oppsikt. Foto: Starlux Vis mer
Publisert

Det tok ikke mer enn elleve minutter fra billettene ble lagt ut til alle var revet bort.

Flyselskapet Starlux Airlines kvesser nå klørne i kampen om flypassasjerene i Taiwan, og gir de to etablerte, EVA Airways og China Airlines, konkurranse.

Da billettene ble lagt ut mandag tok det seks minutter før Macau-flighten var fullbooket, ni minutter for Da Nang i Vietnam og elleve for Penang i Malaysia, skriver Taiwans statlige nyhetsbyrå CNA.

Kamp om tronen

Men til tross for den utrolige starten, er det sjefen for flyselskapets spesielle historie som vekker oppsikt.

Nå er flyeventyret allerede omtalt som «luftas Hamlet». Bak skjuler seg nemlig en bitter familiestrid.

Selskapet har ikke eksistert lenger enn siden mai 2018, og ble grunnlagt av Chang Kuo-wei. Han har en helt spesiell fortid i det nå konkurrerende EVA Airways.

Dramatikken startet i 2016, da grunnleggeren av flyselskapet og Taiwans Evergreen Group, Chang Yung-fa, døde i en alder av 88 år. Dødsfallet førte til en kamp om tronen i et av øyas aller største konglomerater, skriver CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer