Hurtigmat-konge solgte luksuspalass

Kjøper måtte punge ut flere millioner over prisantydning for å sikre seg drømmevillaen.

TRØNDERPRAKT: Trond A. Stavne bygget i sin tid det som var hans «drømmehus». Nå får villaen nye eiere. Foto: Diakrit
TRØNDERPRAKT: Trond A. Stavne bygget i sin tid det som var hans «drømmehus». Nå får villaen nye eiere. Foto: Diakrit Vis mer
Publisert

- Det er bare å gratulere kjøper med en helt vanvittig flott eiendom, sier Vidar Stene i Meglerhuset Nylander til Børsen.

Basseng, tennisbane, 9-hulls minigolfbane, trippelgarasje og fjordutsikt var blant fasilitetene eiendomsmegleren kunne lokke med da han skulle selge herskapshuset til BigBite-gründer Trond A. Stavne (59).

Eiendommen ligger i Malvik kommune ved Trondheimsfjorden og er på 4,1 mål, mens selve boligen har et bruksareal på 942 kvadratmeter. Fordelt på to etasjer finner man både spabad, badstu, galleri og fem soverom.

- Hektisk

Utropsprisen var blanke 30 millioner kroner. Tirsdag var det duket for budrunde - som endte i et salg på svimlende 34 millioner kroner.

- Jeg kan bekrefte at eiendommen er solgt. Det var en hektisk budrunde, med tre forskjellige interessenter, som alle hadde et klart ønske om å sikre seg huset. Utfallet ble veldig bra.

UTSIKT: Eiendommen er på drøye 4,1 mål, med utsikt over Trondheimsfjorden. Foto: Diakrit
UTSIKT: Eiendommen er på drøye 4,1 mål, med utsikt over Trondheimsfjorden. Foto: Diakrit Vis mer

Hvem som trakk det lengste strået, er foreløpig ikke offentlig kjent.

- Selger er godt fornøyd med resultatet, men utover dette ønsker jeg ikke å kommentere hvem kjøper er, sier Stene.

- Oppriktig stolt

Selger av eiendommen er Trond A. Stavne, som var med å starte opp hurtigmatkjeden BigBite i Norge i 1997. Siden har han også åpnet take away-restauranten Crispy Fried Chicken i Trondheim.

I forbindelse med salget forklarte Stavne selv at han i sin tid bygget det som var hans «drømmehus».

- I 2010 sto huset ferdig og resultatet er jeg selvsagt svært godt fornøyd med. Vi har hatt det fantastisk her, og jeg er oppriktig stolt av eiendommen, sa Stavne via eiendomsmegleren.

STUE: Boligen ble av eiendomsmegler beskrevet som «en fasjonabel praktvilla på 1000 kvm, helt uten sidestykke». Foto: Diakrit
STUE: Boligen ble av eiendomsmegler beskrevet som «en fasjonabel praktvilla på 1000 kvm, helt uten sidestykke». Foto: Diakrit Vis mer
SOVEROM: Soverommet er tilknyttet blant annet et spabad. Foto: Diakrit
SOVEROM: Soverommet er tilknyttet blant annet et spabad. Foto: Diakrit Vis mer

- En epoke over

Bakgrunnen for salget var at familien ikke tilbringer nok tid i trøndervillaen, og derfor vil slippe til noen andre.

- Eiendommen fortjener virkelig å bli brukt slik den er laget for. Vi håper derfor at noen andre finner seg godt til rette her. Vi har hatt det fantastisk, men innser at en epoke er over, fortsatte gründeren.

BASSENG: I villaen finnes det også et basseng og en badstu. Foto: Diakrit
BASSENG: I villaen finnes det også et basseng og en badstu. Foto: Diakrit Vis mer

Stavne treffer med dette på andre forsøk. Boligen ble også lagt ut på markedet i 2011. Den gang lå herskapshuset ute med en prisantydning på 25 millioner, men siden det ikke kom noen «fornuftige bud», altså prisantydning, ble det ikke noe salg.

Eiendommen ble derfor trukket fra markedet, fortalte megler Rune Øverlie til Adressa den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer