Hyttedrømmen på fjellet blir stadig dyrere

Prisene på fritidsboliger på fjellet steg med 2,6 prosent det siste året. I gjennomsnitt koster en hytte på fjellet nå 2 millioner kroner.

PRISVEKST: Hytte på fjellet koster nå i snitt to millioner kroner, og prisene steg med 2,6 prosent det siste året. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PRISVEKST: Hytte på fjellet koster nå i snitt to millioner kroner, og prisene steg med 2,6 prosent det siste året. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Fra februar 2019 til januar 2020 ble det solgt 3.899 fjellhytter i Norge, en oppgang på 2,4 prosent fra 2018, ifølge Eiendom Norge.

Kommunene Trysil, Ringsaker (Sjusjøen) og Krødsherad og Sigdal (Norefjell og Haglebu) topper statistikken over flest omsetninger, mens de høyeste medianprisene er i Øyer (Hafjell), Hol (Geilo, Ustaoset og Haugstøl) og Flå.

Lavere prisvekst

– Den sterke prisutviklingen i markedet for fjellhytter fortsetter for femte år på rad. Men veksten i prisene er avtagende sammenlignet med de fire siste årene, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Det er satt ny rekord i antall omsetninger for 2019/2020-sesongen. Spesielt Trysil, Sirdal og Hol har hatt en markant økning i antall omsetninger i året som gikk.

Ingenting tyder på at interessen for å kjøpe fjellhytte vil avta, ifølge Lauridsen.

Raskest salgstid i Kvam

Den gjennomsnittlige salgstiden i 2019 var 101 dager. Raskest gikk det i Kvam med 49 dager, mens det gikk tregest i Bykle med 137 dager.

– Salgstiden er normalt lenger i fritidsboligmarkedet enn i det ordinære boligmarkedet. Gjennomsnittlig salgstid har gått vesentlig ned fra toppen i 2015, men har steget de siste to sesongene, sier Lauridsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer