Hytteeiere tordner mot lekeplass

- Ingen bruker millioner for å høre skrik og skrål hele dagen.

I BITTER LEKEPLASS-STRID: Det har oppstått full klinsj mellom hytteiere i Kragerø og kommunen etter planer om utvidelse av en lekeplass. Lekeplassen på bildet har ikke noe med saken å gjøre. illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
I BITTER LEKEPLASS-STRID: Det har oppstått full klinsj mellom hytteiere i Kragerø og kommunen etter planer om utvidelse av en lekeplass. Lekeplassen på bildet har ikke noe med saken å gjøre. illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

I den ellers så idylliske kystbyen Kragerø har to hytteeiere havnet på krigsstien mot kommunen.

Bakteppet er et nybyggprosjekt ved Kragerø Resort på Stabbestad der det skal oppføres 36 fritidsboliger. I den anledning er planen å utvide en eksisterende lekeplass i feltet nær ovennevntes fritidsboliger.

Det får eierne til å se rødt.

- Vi hadde aldri kjøpt tomt og bygd hytte med lekeplass som nærmeste nabo. Det er ingen som bruker mange millioner for å høre skrik og skrål hele dagen, heter det i ett av to klagebrev til kommunen.

- Vi hadde aldri kjøpt dersom vi hadde blitt orientert om en utvidelse av lekeplass, står det i brev nummer to.

Det var Telemarksavisa og Kragerø Blad Vestmar som først omtalte saken.

- Ikke interessert

I den ene klagen påstår hytteeierne at lekeplassen ikke var en del av prospektet da de kjøpte tomta for fem år siden.

«På vårparten 2016 ble det plutselig fylt opp med sand og to lekeapparat på tomta. Siden det ikke var sendt ut nabovarsel vedrørende plassering av lekeplass, så antok vi det var en midlertidig plassering.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.