Ingen ville ha gratis hus

Nå kan det gå mot riving.

INGEN NAPP: Tidligere i år ble dette huset forsøkt gitt bort gratis. Nå har Borregaard sendt søknad om å få rive bygget. Foto: Privat

INGEN NAPP: Tidligere i år ble dette huset forsøkt gitt bort gratis. Nå har Borregaard sendt søknad om å få rive bygget. Foto: Privat

Vis mer
Publisert

- Vi har ikke lenger bruk for det, og ønsket derfor å gi bort huset gratis. Vi ville også bidra med 100 000 kroner til flytting dersom den nye eieren var en ideell organisasjon, sier kommunikasjonsdirektør Tone Horvei Bredal til Børsen.

Tidligere i år gikk industrikonsernet Borregaard ut med et tilbud om å gi bort Borregaardsveien 26 i Sarpsborg. Fristen var satt til 1. september, men gratis hus og pengestøtte til tross: Ingen reelle interessenter meldte seg.

- Fagforeningene på Borregaard har hatt sitt tilholdssted her de siste tiåra. Nå har de imidlertid flyttet inn i mer moderne bygg, noe som gjør at huset står tomt. Vi hadde derfor et håp om at noen ville overta.

Ukjent med forpliktelsene

Lokalavisa Sarpsborg Arbeiderblad har blant annet omtalt det spesielle tilbudet. Ifølge Bredal genererte spalteplassen en viss interesse fra publikum, men:

- Vi har fått noen henvendelser, men det er gjerne fra folk som ikke har lest saken godt nok.

Ettersom huset ligger innenfor Borregaards anleggsområde, må det flyttes dersom noen ønsker å overta og bevare det. I tillegg må husets kledning byttes ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.