Bolgheri Sassicaia

Italienske vinsvindlere pågrepet

Kan ha solgt tusenvis av flasker med forfalsket vin.

FALSK: Dette partiet var på vei til å bli distribuert til kjøpere i Sør-Korea, da politiet slo til mot vinforfalskerne. Foto: Guardia di Finanza / Facebook
FALSK: Dette partiet var på vei til å bli distribuert til kjøpere i Sør-Korea, da politiet slo til mot vinforfalskerne. Foto: Guardia di Finanza / Facebook Vis mer
Publisert

Italiensk politi har beslaglagt mer enn 4000 flasker av en forfalsket versjon av den eksklusive rødvinen Bolgheri Sassicaia.

Operasjonen, som har gått under navnet «Bad Tuscan», førte til pågripelsen av to personer. Elleve andre skal være under etterforskning for forfalskning, skriver The Guardian.

Bolgheri Sassicaia produseres opprinnelig i Toscana av vinprodusenten Tenuta San Guido. Siden lanseringen på 70-tallet har den blitt kjent som en av Italias mest ettertraktede viner.

- Identisk med originalversjonen

Etterforskningen startet i fjor, da en falsk flaske ble oppdaget i veikanten av to ansatte i politiets finansdivisjon. Det antas at denne falt ut av en varebil.

I esken var det en lapp med to telefonnumre, som ledet til pågripelsene, opplyste påtaleansvarlig Giuseppe Creazzo under en pressekonferanse.

Politiet karakteriserer forfalskningen som svært sofistikert. Vinen skal være produsert på Sicilia, og pakket i et varehus i Milano.

- Flaskene og emballasjen var helt identisk med originalversjonen, sa talsperson Dario Sopranzetti fra politiet under pressekonferansen, ifølge CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.