Bolgheri Sassicaia

Italienske vinsvindlere pågrepet

Kan ha solgt tusenvis av flasker med forfalsket vin.

FALSK: Dette partiet var på vei til å bli distribuert til kjøpere i Sør-Korea, da politiet slo til mot vinforfalskerne. Foto: Guardia di Finanza / Facebook
FALSK: Dette partiet var på vei til å bli distribuert til kjøpere i Sør-Korea, da politiet slo til mot vinforfalskerne. Foto: Guardia di Finanza / Facebook Vis mer
Publisert

Italiensk politi har beslaglagt mer enn 4000 flasker av en forfalsket versjon av den eksklusive rødvinen Bolgheri Sassicaia.

Operasjonen, som har gått under navnet «Bad Tuscan», førte til pågripelsen av to personer. Elleve andre skal være under etterforskning for forfalskning, skriver The Guardian.

Bolgheri Sassicaia produseres opprinnelig i Toscana av vinprodusenten Tenuta San Guido. Siden lanseringen på 70-tallet har den blitt kjent som en av Italias mest ettertraktede viner.

- Identisk med originalversjonen

Etterforskningen startet i fjor, da en falsk flaske ble oppdaget i veikanten av to ansatte i politiets finansdivisjon. Det antas at denne falt ut av en varebil.

I esken var det en lapp med to telefonnumre, som ledet til pågripelsene, opplyste påtaleansvarlig Giuseppe Creazzo under en pressekonferanse.

Politiet karakteriserer forfalskningen som svært sofistikert. Vinen skal være produsert på Sicilia, og pakket i et varehus i Milano.

- Flaskene og emballasjen var helt identisk med originalversjonen, sa talsperson Dario Sopranzetti fra politiet under pressekonferansen, ifølge CNN.

Da politiet tok seg inn i varehuset, skal de ha vært i full gang med å legge etiketter på flasker, slik at de skulle fremstå som den sjeldne og eksklusive 2015-årgangen, som er trukket fram av Wine Spectator som «verdens beste».

Gjennom telefonavlytting skal politiet ha fått kjennskap til at de forberedte et parti på 1000 flasker til kjøpere i Sør-Korea.

Det er foreløpig ukjent hvordan de mistenkte stiller seg til pågripelsen.

Medfører store tap for produsentene

Ifølge politiet skal gruppa ha solgt rundt 700 flasker av den forfalskede vinen i måneden. De månedlige inntektene skal ha ligget på 400 000 euro, eller i overkant av 4,4 millioner norske kroner.

Det er foreløpig ukjent hvor lenge operasjonen har foregått.

Produktforfalskning er et stort problem i Italia. I 2018 anslo OECD i en rapport at praksisen resulterer i tap på 25 milliarder euro årlig for italienske selskaper. For mat- og drikkevareprodusenter utgjør tapet 4,2 milliarder.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer