Kaos på Vinmonopolet

Rekordlang kø under årets Burgund-slipp.

VIL VÆRE ANONYME: Det årlig Burgund-slippet på Vinmonopolet får voksne mennesker til å legge seg i soveposen foran butikken i flere uker i forkant. De fleste av dem vil være helt anonyme. Her forklarer vi hvorfor. Video: Jon Even Andersen og Endre Vellene / Dagbladet TV. Video: Jon Even Andersen og Endre Vellene / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For landets vinentusiaster kan 6. februar nærmest regnes som julaften, nyttårsaften og bursdag på en og samme tid.

Torsdag morgen åpnet Vinmonopolet dørene for sitt årlige slipp av viner fra Burgund. Det handler om ettertraktede dråper som har en status i vinverden som noe av det ypperste.

Enkelte har sovet under åpen himmel midt i Oslo sentrum i tre uker, og kunne omsider få lønn for strevet.

- Ligge lavt

Børsen var torsdag til stede ved Vinmonopolets spesialbutikk på Aker Brygge. Her ble det opplyst om ny rekord på antall oppmøtte i år - med om lag 134 personer i køen.

Da dørene åpnet klokka 10.00, brøt det ut i kaos. Ikke så uventet, da det tross alt skulle kjempes om kupp til 10 000, 15 000 eller 27 000 kroner.

Artikkelen fortsetter under:

Det lanseres oppunder 500 ulike viner fra Burgund torsdag. Takket være de nye kvotereglene, settes det et tak på tolv flasker totalt per kunde og maksimalt en flaske per kunde av de aller mest spesielle utgavene.

Det er regler som ikke faller i smak hos alle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer