Kjøper hydrogen­drevet superyacht

Prislapp: Seks milliarder.

SUPERYACHT: Bill Gates har bestilt en 112 meter lang, hydrogendrevet Aqua-yacht. Designet av Sinot. Foto: Sinot
SUPERYACHT: Bill Gates har bestilt en 112 meter lang, hydrogendrevet Aqua-yacht. Designet av Sinot. Foto: Sinot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERING: Mandag ettermiddag avviser selskapet Sinot, som står bak Aqua-yachten, overfor BBC at de har solgt til eller gjør business med Bill Gates. Les mer her.

NEW YORK (Dagbladet): Den miljøvennlige Aqua-yachten skal etter planen sjøesettes i 2024, melder The Telegraph.

Gates har bestilt den første yachten av denne typen, til en verdi av om lag 644 millioner dollar (snaut 6 milliarder kroner).

Yachten, som er designet av det nederlandske designselskapet Sinot. er på 112 meter - eller 370 fot. Den ble presentert på Monaco Yacht Show i fjor, og har både evighetsbasseng, landingsplattform for helikopter, spa og treningssenter.

KJØPER: Bill Gates har bestilt superyachten. Foto: NTB Scanpix
KJØPER: Bill Gates har bestilt superyachten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Kresen eier

- For å utvikle Aqua hentet vi inspirasjon fra livsstilen til en kresen, framoverskuende eier, den flytende allsidigheten til vann og den nyeste teknologien for å kombinere dette i en superyacht med virkelig innovative funksjoner, sier designer Sander Sinot, ifølge The Guardian.

Skipet har fem dekk og plass til 14 gjester og et mannskap på 31.

Det er særlig hydrogenmotoren som skal gjøre yachten mer miljøvennlig. Under dekk skal to vakumtette tanker på 28 tonn bli kjølt ned til minus 253 grader og fylt med flytende hydrogen. Dette skal gi kraft til motorer på en megawatt.

Yachten skal kunne nå en hastighet på 17 knop. Den skal også være i stand til å reise en avstand tilsvarende London-New York før den må fylle tankene.

LUKSUS: Akterdekket på den nye yachten. Foto: Sinot.
LUKSUS: Akterdekket på den nye yachten. Foto: Sinot. Vis mer

Verdens nest rikeste

Samtidig skriver The Telegraph at yachten vil ha en diesel-motor som back-up ettersom det er vanskelig å finne steder å tanke hydrogen.

Gates (64) er rangert som verdens nest rikeste mann med en formue på 118 milliarder dollar (om lag 1097 milliarder kroner). Tidligere har han leid yachter for å feriere.

Han har også engasjert seg og investert i klimateknologi.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer