Kjøpte dress til 330 000 kroner

Denne dressen skal være Norges dyreste. Prislappen på 330 000 har ikke avskrekket to nordmenn som allerede har kjøpt den.

SVINDYR: Designer David S. Nedal i Julius Caesar selger eksklusive dresser til deg som har noen hundre tusen å avse. Reporter: Trine Høklie Jonassen / video: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har solgt to av disse ja, de er i produksjon nå, sier dressgründer og designer David Strømman Nedal, som har spesialisert seg på eksklusive herreklær du ikke finner i butikk.

Han møter oss i dress, selvfølgelig. Mannen som i en årrekke har kledd opp norske menn i dress med en prislapp de fleste ikke ville trodd var omsettelig, smiler. Ved første øyekast, ser den ut som en tilsynelatende vanlig pen dress.

Men denne dressen finnes det altså bare tre av i Norge. Det sier seg selv at prisen da blir deretter, men 330 000 kroner?

- Ja, det er dyrt for mange, men for noen er dette en vanlig julebordsdress. De kundene vi har søker bare etter det beste, og vi jobber kontinuerlig med det. Dette er en konstruksjon, og skreddersøm gjort i Italia. Den blir en del av deg. Men det er ikke det som gjør den så dyr, sier Nedal.

Sjeldent stoff

Det som gjør dressen så dyr, er at dressen er laget av et svært eksklusivt stoff. Den er sydd i ull fra vikunja som er et kameldyr i alpakka-familien og som lever i fjellene i Peru, Bolivia og Argentina.

- Vikunjaen kan bare klippes annethvert år og maks fem ganger gjennom hele livet. Ullen har rykte på seg for å være det mest eksklusive klesfibre i hele verden og før i tiden var det imot loven å ikle seg stoffet da det var forbeholdt de kongelige inkaene, forklarer Nedal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer