Kjøpte villa: Beboer nekter å flytte

- Han kom ned trappa og spurte hva faen vi gjorde der.

BISARR BOLIGKONFLIKT: Det krangles heftig om eierskapet til «Villa Kassman» - en kjent prakteiendom på Storholmen i Sverige. Foto: Anna-Lena Mattsson / NTB
BISARR BOLIGKONFLIKT: Det krangles heftig om eierskapet til «Villa Kassman» - en kjent prakteiendom på Storholmen i Sverige. Foto: Anna-Lena Mattsson / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For ei tid tilbake kjøpte eiendomsutvikleren Tobias Appelö praktboligen «Villa Kassman», også kjent som «Slottet», på øya Storholmen - like utenfor Stockholm.

For sikre seg kremtomta, måtte Appelö ut med rett i underkant av 22 millioner norske kroner.

Ifølge Expressen og Lidingö Nyheter hadde eiendomsutvikleren vært på utkikk etter et liknende objekt i lang tid. Lykken var dermed stor da han kontaktet eieren, og fikk tilslaget 11. mars.

- Skulle flytte

Ei snau uke etter at kjøpekontrakten var signert, dro Appelö til sitt ferske boligprosjekt for å skifte ut en gammel lås og for å installere boligalarm. Det markerte starten på et bisart boligmareritt.

- Da kom det en mann ned trappa og spurte hva faen vi gjorde der, sier Tobias Appelö i en fersk uttalelse til Expressen.

HYTTEMARKEDET I INDRE OSLOFJORD: Hyttemegler Marius Berge tror denne hytta på Nakholmen vil sette ny prisrekord i indre Oslofjord. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ifølge avisa var det den tidligere ishockey-profilen Leif R. Carlsson (64) som møtte Appelö. Sistnevnte hadde blitt opplyst om at Carlsson var bosatt på eiendommen, men at han skulle flytte ut fra villaen innen entreprenøren overtok.

Og det er her situasjonen begynner å bli komplisert.

- Griselurt

Ifølge Expressen og Aftonbladet skal Carlsson ha kjøpt eiendommen i 1997 sammen med kompisen Nils Andersson. Dette er altså mannen som solgte villaen til Appelö i mars. Sistnevnte hevder at han har sett en kjøpekontrakt som beviser at Carlsson solgte sin andel til Andersson i 2005.

Ishockey-profilen avviser imidlertid påstanden på det sterkeste, og framholder at kompanjongen har lurt ham trill rundt.

- Jeg har bodd her i 23 år, og eier minst halvparten av slottet. Jeg har blitt griselurt av en venn, og nå blir jeg framstilt som husokkupant. Jeg prøver bare å hevde min rett, sier Carlsson til avisa Piteå, gjengitt av Expressen.

Ifølge lokalavisa Mitt i Lidingöe strekker Carlsson og Anderssons vennskap seg tilbake 40 år. Sistnevnte rekrutterte i sin tid Carlsson som hockeyspiller til Södertälje, og etter endt idrettskarriere ble de to forretningspartnere.

Politianmeldt

Duoen kjøpte i sin tid «Villa Kassman» som et investeringsobjekt. Planene om å omsette boligen ble riktignok aldri realisert.

Ifølge Andersson er det han som har båret de økonomiske utgiftene ved eiendommen. Han fikk til slutt nok, og skal ha kjøpt ut Carlsson for 4,5 millioner svenske kroner i 2005.

Inntil videre står de to på hver sin side av frontlinjen. Overfor Mitt i Lidingöe holder Nils Andersson (83) fast ved at han var eneeier da villaen ble solgt.

Kjøperen, Tobias Appelö, har på sin side politianmeldt ishockeyprofilen, og mener han gjør alt i sin makt for å trenere flyttinga.

63-åringen krever imidlertid rettslig behandling av saken før han eventuelt foretar seg noe.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer