Klart råd: Ikke gjør desembertabben

DNB venter en svak prisnedgang i boligmarkedet i desember, men råder likevel selgerne til ikke å trekke seg fra markedet.

REKORD: Det har aldri vært så mange boligbytter i Norge som i 2019. Likevel går vi ut av året med prisvekst. Foto: NTB scanpix
REKORD: Det har aldri vært så mange boligbytter i Norge som i 2019. Likevel går vi ut av året med prisvekst. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Kjøperne er der. Vårt råd er derfor: La boligene bli liggende utover i desember, sier administrerende direktør Terje Buraas i DNB Eiendom.

Normalt vil mange velge å trekke seg fra markedet i desember, som ofte anses som en litt treg boligmåned, for deretter å komme tilbake med et samme objekt i januar. DNB-direktøren mener det kan være mye å hente på å være en litt tålmodig boligselger i julemåneden.

- Det ble solgt over 700 flere boliger i november enn det ble lagt ut nye. Det betyr at nå selger vi av varelageret. Og fremdeles er det god aktivitet og folk på visning, tilføyer han.

Venter november-fall

Onsdag legger Eiendom Norge fram boligprisstatistikken for november. DNBs prognose er et svakere novemberfall enn i fjor.

- Boligprisene faller nesten alltid på denne tiden av året, og vi antar at november-tallene vil vise at det samme skjer i år. Våre tall viser en nedgang på mellom 0,5 -1,0 prosent, mot et prisfall på minus 1,5 prosent i november i fjor. Vi tror på en svak prisnedgang både i november og desember, men lavere nedgang enn i fjor, sier Buraas.

Rekordmange

Samlet for 2019 venter DNB Eiendom en årsprisvekst på 2,3 prosent.

- Det har aldri vært så mange boligbytter i Norge som i 2019. Antall boliger for salg har vært svært høyt, men fremdeles har prisene gått opp, sier Buraas.

DNB-direktøren kikker også inn i glasskula:

- Vi ser ut til å gå mot en normal januar med prisoppgang. Det skyldes nettopp den store omsetningstakten i markedet som bidrar til å ta unna utbudet av boliger. I tillegg tror vi at markedet har tatt inn over seg at vi har hatt fire rentehevinger fra Norges Bank, og at man ikke tror det ligger an til nye reguleringer av boligmarkedet, sier Buraas.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer