Klart råd: Ikke gjør desembertabben

DNB venter en svak prisnedgang i boligmarkedet i desember, men råder likevel selgerne til ikke å trekke seg fra markedet.

REKORD: Det har aldri vært så mange boligbytter i Norge som i 2019. Likevel går vi ut av året med prisvekst. Foto: NTB scanpix
REKORD: Det har aldri vært så mange boligbytter i Norge som i 2019. Likevel går vi ut av året med prisvekst. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Kjøperne er der. Vårt råd er derfor: La boligene bli liggende utover i desember, sier administrerende direktør Terje Buraas i DNB Eiendom.

Normalt vil mange velge å trekke seg fra markedet i desember, som ofte anses som en litt treg boligmåned, for deretter å komme tilbake med et samme objekt i januar. DNB-direktøren mener det kan være mye å hente på å være en litt tålmodig boligselger i julemåneden.

- Det ble solgt over 700 flere boliger i november enn det ble lagt ut nye. Det betyr at nå selger vi av varelageret. Og fremdeles er det god aktivitet og folk på visning, tilføyer han.

Venter november-fall

Onsdag legger Eiendom Norge fram boligprisstatistikken for november. DNBs prognose er et svakere novemberfall enn i fjor.

- Boligprisene faller nesten alltid på denne tiden av året, og vi antar at november-tallene vil vise at det samme skjer i år. Våre tall viser en nedgang på mellom 0,5 -1,0 prosent, mot et prisfall på minus 1,5 prosent i november i fjor. Vi tror på en svak prisnedgang både i november og desember, men lavere nedgang enn i fjor, sier Buraas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer