Byggebråk for eiendomstopp

- Kom som et sjokk

Eiendomstopp Bjørn Hanevik fikk pålegg om å fjerne to brygger, en steintrapp og en garasje på den idyllisk beliggende eiendommen i Åsane i Bergen. - Oppleves ikke som greit, sier Hanevik til Børsen.

KLAGE: Prakteiendommen ytterst på Våganeset i Åsane er utstyrt med to brygger, sandstrand, og et trappeanlegg. Det er uvisst hvor mye som får stå. Foto: Skjermdump Google Earth
KLAGE: Prakteiendommen ytterst på Våganeset i Åsane er utstyrt med to brygger, sandstrand, og et trappeanlegg. Det er uvisst hvor mye som får stå. Foto: Skjermdump Google Earth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken ble først omtalt av Bergens Tidende (BT), som kan fortelle at Plan- og bygningsetaten i Bergen kommune åpnet ulovlighetssak mot Hanevik i fjor.

Det endte med pålegg om å tilbakeføre en trappekonstruksjon, redusere garasjen og ikke minst rive to brygger på henholdsvis 110 og 170 kvadratmeter.

Hanevik motsetter seg kravene, og bestrider at noe er ulovlig oppført.

- Poenget er at alt dette ble bygget i 1981 og 1982. Det var en korrespondanse i en byggesak med daværende eier, som kommunen ikke har sett an til i denne prosessen. Vi har for vår del bare vedlikeholdt det som har vært fra vi overtok, sier Hanevik overfor Børsen.

Eiendom og finans

Bjørn Hanevik driver med eiendom, hotell, restaurant og finans gjennom sitt heleide firma Bergen Harbour group.

Ifølge skattelistene tjente han 2,9 millioner kroner og satt med en formue på 280 millioner kroner i 2021.

- Virksomheten tjener penger. Vi ligger an til et overskudd på rundt 25 millioner kroner for 2022, sier han til Børsen.

Ligger veldig flott til

Men klagesaken har spist mye tid de siste to åra, anfører Hanevik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.