Luksushotell vil sette gjestene i «bur»

Overdådig hotellprosjekt satser på eksotisk overnatting - der dyrene går fritt og mennesker sitter «bak lås».

GRANDIOSE PLANER: Om knappe to år skal blant annet denne tegningen være satt ut i livet i Afrika. Nå vekker byggeprosjektet verdensomspennende oppsikt. Foto: Bensley
GRANDIOSE PLANER: Om knappe to år skal blant annet denne tegningen være satt ut i livet i Afrika. Nå vekker byggeprosjektet verdensomspennende oppsikt. Foto: Bensley Vis mer
Publisert

Det er bare fantasien som setter grenser for hva tungt bemidlede luksusdesignere kan oppnå. Det er tilsynelatende arkitekt Bill Bensley (61) et levende eksempel på.

Amerikaneren står bak om lag 200 av verdens mest ikoniske hoteller og resorter. Det inkluderer blant annet eksklusive Four Seasons på Hawaii, og Capella Ubud - som består av 22 bortgjemte luksushytter midt i jungelen på Bali.

Nå har 61-åringen introdusert verden for sitt seneste prosjekt, som ligger an til å bli ett av karrierens mest spektakulære.

Mennesker i «bur»

For tar man utgangspunkt i tegningene, er det kanskje ikke så overraskende at Bensley, ifølge CNN, har fått tilnavnet «Willy Wonka av hotelldesign.»

Om knappe to år skal «Worldwild China», med sine sju luksushotell i eksotiske omgivelser, være tilgjengelig for besøkende. Ifølge internasjonale medier, deriblant CNN og CNA, vil gjestene bo i sentrum av en eventyrlig zoologisk hage - bare en fingeravstand fra det rike dyrelivet.

Dette skal naturligvis gjennomføres med sikkerheten i behold. Det er derfor én hake. Det er ikke dyrene, men hotellgjestene selv som skal sitte i «bur». Som dyreforkjemper fikk Bensley ideen om å snu det tradisjonelle konseptet om en dyrehage på hodet.

- Det er min store drøm at mishandlede dyr fra overbelastede dyrehager i Kina kan løpe fritt her. Vi vil omplassere ufarlige dyr for å skape et økosystem der alle kan trives, sier Bensley til CNA.

FANTASIFULL: Arkitekt Bill Bensley (61) beskrives som «Willy Wonka av hotelldesign.» Foto: Bensley
FANTASIFULL: Arkitekt Bill Bensley (61) beskrives som «Willy Wonka av hotelldesign.» Foto: Bensley Vis mer

Svimlende budsjett

De sju hotelleiendommene vil, med sine totalt 812 mål, tilegne 95 prosent av arealet til dyrene. De resterende fem er forbeholdt gjester.

- Jeg planlegger å designe et naturreservat uten bur eller rovdyr. I stedet for å bygge gjerder, vil vi ta i bruk naturlige barrierer som elver, fjell, skog og grøft. Jeg ønsker å sette et eksempel der dyrene får den respekten de fortjener, forklarer Bensley.

SVØMMEBASSENG: Hotellene skal bygges i både Asia, Afrika og Australia. Foto: Bensley
SVØMMEBASSENG: Hotellene skal bygges i både Asia, Afrika og Australia. Foto: Bensley Vis mer

Selv om konseptet skal gjennomføres på dyrenes betingelser, skal også besøkende feriere under trygge og ikke minst luksuriøse rammer. Ifølge CNN skal det bygges totalt 2400 hotellrom, der budsjettet for hvert rom alene er på svimlende 10,3 millioner kroner.

- Rett i hjertet

Hotellene skal bygges i både Asia, Afrika og Australia, der de økonomiske musklene hentes fra flere titalls kinesiske investorer.

Artikkelen fortsetter under:

SATELITT-BILDER: Flere meldinger rundt Kim Jong Uns helsetilstand sier at han skal være alvorlig syk, og lederen for Nord-Korea har heller ikke blitt sett den siste tida. Nye satellittbilder, tatt 21. og 23. april skal vise at Kims 250 meter lange luksustog står ved togstasjonen i byen Wonsan. Video: AP DV via NTB Vis mer

Bensley, som tidligere er blitt rangert som en av verdens beste designere av Time Magazine og Architectural Digest, har videre grandiose planer. I parkene er det meningen å bygge såkalte luksustog, som blant annet skal inneholde en egen liten kino rettet mot barn.

- Kinoen har som mål å presentere innhold som vil treffe seeren rett i hjertet. Filmene vil dreie seg om verdien av villmarken og dyrelivet, for i det kinesiske språket i dag er dette synonymt med et matlager eller noe man bør eie, sier Bensley til CNN.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer