Luksushotell vil sette gjestene i «bur»

Overdådig hotellprosjekt satser på eksotisk overnatting - der dyrene går fritt og mennesker sitter «bak lås».

GRANDIOSE PLANER: Om knappe to år skal blant annet denne tegningen være satt ut i livet i Afrika. Nå vekker byggeprosjektet verdensomspennende oppsikt. Foto: Bensley
GRANDIOSE PLANER: Om knappe to år skal blant annet denne tegningen være satt ut i livet i Afrika. Nå vekker byggeprosjektet verdensomspennende oppsikt. Foto: Bensley Vis mer
Publisert

Det er bare fantasien som setter grenser for hva tungt bemidlede luksusdesignere kan oppnå. Det er tilsynelatende arkitekt Bill Bensley (61) et levende eksempel på.

Amerikaneren står bak om lag 200 av verdens mest ikoniske hoteller og resorter. Det inkluderer blant annet eksklusive Four Seasons på Hawaii, og Capella Ubud - som består av 22 bortgjemte luksushytter midt i jungelen på Bali.

Nå har 61-åringen introdusert verden for sitt seneste prosjekt, som ligger an til å bli ett av karrierens mest spektakulære.

Mennesker i «bur»

For tar man utgangspunkt i tegningene, er det kanskje ikke så overraskende at Bensley, ifølge CNN, har fått tilnavnet «Willy Wonka av hotelldesign.»

Om knappe to år skal «Worldwild China», med sine sju luksushotell i eksotiske omgivelser, være tilgjengelig for besøkende. Ifølge internasjonale medier, deriblant CNN og CNA, vil gjestene bo i sentrum av en eventyrlig zoologisk hage - bare en fingeravstand fra det rike dyrelivet.

Dette skal naturligvis gjennomføres med sikkerheten i behold. Det er derfor én hake. Det er ikke dyrene, men hotellgjestene selv som skal sitte i «bur». Som dyreforkjemper fikk Bensley ideen om å snu det tradisjonelle konseptet om en dyrehage på hodet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer