Luksushotellet som «forsvant»: Vekker oppsikt

Det var feriested for fiffen og verdens første av sitt slag. Så gikk det flytende luksushotellet under radaren i flere tiår - før det dukket opp i Nord-Korea.

EGEN TENNISBANE: Den italienske forretningsmannen Doug Tarca investerte svimlende 45 millioner dollar på drømmeprosjektet sitt. Her er hotellet avbildet i 1988. Foto: NTB
EGEN TENNISBANE: Den italienske forretningsmannen Doug Tarca investerte svimlende 45 millioner dollar på drømmeprosjektet sitt. Her er hotellet avbildet i 1988. Foto: NTB Vis mer
Publisert

I 1988 ankret verdens første flytende hotell opp i korallrevet Great Barrier Reef utenfor østkysten av Australia.

Luksusresorten kunne tilby velstående turister eksklusive overnattinger med nattklubb, to restauranter, et bibliotek og tennisbane som trekkplastre - midt i dykkerparadis.

Den italienske forretningsmannen Doug Tarca hadde investert svimlende 45 millioner dollar, om lag 100 millioner dollar justert for inflasjon, i sitt drømmeprosjekt - døpt «The Four Seasons Barrier Reef Resort».

Alt lå til rette for en eventyrlig suksess. Spoler man 33 år fram i tid er virkeligheten en helt annen.

- Måtte krabbe på alle fire

I dag er fartøyet, med sin mystiske forhistorie, registrert ved en havn i Nord-Korea. Ifølge CNN skal det falleferdige hotellet etter planen styres mot opphogging.

- Det var et femstjerners hotell, og det var ikke billig. Det hadde en kapasitet på 350 gjester. Hotellet hadde til og med en liten butikk der du kunne kjøpe dykkerutstyr, samt en tennisbane - selv om de fleste tennisballene trolig havnet i Stillehavet, sier Robert de Jong, som er kurator ved sjøfartsmuseet Maritime Museum of Townsville til CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer