Luksusklokke satte ny verdensrekord

Urverket gikk for 31 millioner sveitsiske franc lørdag, noe som gjør det til tidenes dyreste klokke solgt på auksjon.

DYREST I VERDEN: Det unike urverket fra Patek Philippe ble tidenes dyreste klokke solgt på auksjon lørdag. Armbåndsuret ble auksjonert bort på den sveitsiske auksjonen Only Watch, og slo rekorder fra 2014 og 2017. Foto: Patek Philippe
DYREST I VERDEN: Det unike urverket fra Patek Philippe ble tidenes dyreste klokke solgt på auksjon lørdag. Armbåndsuret ble auksjonert bort på den sveitsiske auksjonen Only Watch, og slo rekorder fra 2014 og 2017. Foto: Patek Philippe Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var knyttet mye spenning rundt den unike klokka fra luksusmerket Patek Philippe før auksjonen Only Watch i Geneva i Sveits i november.

Lørdag ble det klart at urverket Patek Philippe Grandmaster Chime (ref. 6300A-010) er tidenes dyreste klokke solgt på auksjon, og slo dermed flere rekorder, ifølge Forbes.

Slo rekord med 8 millioner

Luksusklokka slo den tidligere rekorden med rundt åtte millioner sveitsiske franc da den ble auksjonert bort for 31 millioner sveitsiske franc. Det tilsvarer over 283 millioner norske kroner i dagens valutakurs.

I 2014 var det et annet Patek Philippe urverk som kunne smykke seg med tittelen «verdens dyreste klokke», det gikk for 24 millioner sveitsiske franc, ifølge Hodinkee.

Det var et lommeur, mens rekorden for det dyreste armbåndsuret var holdt av Paul Newman Daytona, en rolex som ble solgt for 17 millioner dollar i 2017, ifølge Forbes. Klokka tilhørte skuespiller Paul Newman selv.

Forventet ny prisrekord

Ifølge Robb Report var den nye prisrekorden nærmest forventet da Patek Philippe annonserte hvilken klokke de ville donere til auksjonen.

Klokkeprodusenten har tidligere gjort det godt på Only Watch, og har solgt for de høyeste summene de siste åra.

På forrige auksjon i 2017 solgte de typen Patek Philippe 5208T for 6,2 millioner sveitsiske franc, ifølge Hodinkee.

Komplisert urverk

Den nye rekordholderen skal være et mekanisk komplisert urverk, som blant annet innehar kalender som viser skuddår og muligheten til bruk av en alarm.

Klokka er laget spesielt for årets One Watch-auksjon, og skal være den første og eneste av urverket som er produsert i rustfritt stål, ifølge Christies.com.

Patek Philippe & Co ble etablert i Sveits i 1839, og er et av de eldste, privateide selskapene i verden. Siden 1932 har klokkeprodusenten vært familieeid.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer