Mercedes-suksessen gjør comeback

Den ladbare hybriden sto for en svært stor del av Mercedes-salget - men så ble det brått slutt. Nå er omsider en oppgradert Mercedes GLC på trappene.

BLIR ATTRAKTIV IGJEN: Fra 570.000 kroner kan du fra vinteren av få den ladbare GLC med 320 hester, firehjulsdrift og betydelig bedre batterikapasitet. Foto: Daimler AG
BLIR ATTRAKTIV IGJEN: Fra 570.000 kroner kan du fra vinteren av få den ladbare GLC med 320 hester, firehjulsdrift og betydelig bedre batterikapasitet. Foto: Daimler AG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at verken elbilen Mercedes-Benz B 250 e eller den ladbare hybriden GLC var tilgjengelig lenger i 2018, har Mercedes slitt med kraftig nedgang i salget her i landet.

Det har hatt blant annet bidratt til at importøren Bertel O. Steen har måttet stramme inn og spare penger, blant annet med en nedbemanningsplan, som på det nærmeste er gjennomført.

Fra 570.000,-

Nå ser det ut som om det går mot lysere tider for merket med stjernen her i Norge; den elektriske SUV-en kommer tilbake for fullt fra årsskiftet, og de ladbare hybridene er klare med oppgraderte batteripakker og lengre rekkevidde.

Storselgeren blant disse, den ladbare hybriden som vi roste nærmest opp i skyene i første utgave, kommer tilbake og det til en like attraktiv pris som forgjengeren - til tross for kraftig forbedrede karakteristikker.

Mercedes-Benz GLC e får nemlig en svært attraktiv startpris på 570.000 kroner. Dette gjør GLC 300 e 4Matic til den rimeligste utgaven av storselgeren, selv med et betraktelig større batteri. Modellen lanseres i februar neste år, og Norge er sikret god tilgang på bil, ifølge importøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.