Skilsmisseoppgjør:

Milliardær filleristet: - Forkastelig

Rikmannen Frederick Barclay prøvde seg på en skilsmisse-finte. Det endte med rødt kort fra dommeren.

BRÅK: Sir Frederick Barclay (t.v.) fikk passet påskrevet av en dommer denne uka, etter at ekskona gikk til krig for manglende utbetalinger i skilsmisseoppgjøret. Foto: Kirsty O'Connor / NTB
BRÅK: Sir Frederick Barclay (t.v.) fikk passet påskrevet av en dommer denne uka, etter at ekskona gikk til krig for manglende utbetalinger i skilsmisseoppgjøret. Foto: Kirsty O'Connor / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter 34 års ekteskap gikk den britiske investoren og Daily Telegraph-eier Frederick Barclay (86) fra sin kone, Lady Hiroko Barclay (78), for to år siden.

86-åringen er en av Storbritannias mest profilerte forretningsmenn. Sammen med sin tvillingbror, den nå avdøde mediemogulen Sir David Barclay, hadde brødrene en anslått formue på 48 milliarder norske kroner i 2018.

Med andre ord: Rikelig til salt i grøten.

Beholdt yacht-penger

Å dele av godene, har investoren riktignok lite til overs for. Som en del av skilsmisseoppgjøret, som startet i 2019, ble Barclay beordret til å punge ut 100 millioner pund til Hiroko.

Det skriver The Guardian.

For å oppfylle kravet, måtte han imidlertid frigjøre kapital og dermed kvitte seg med en privat luksusyacht. Salget ble i sin tid gjennomført, men ekskona så aldri snurten av pengene.

I stedet for å betale ut henne, beholdt milliardæren fortjenesten. Dermed tok ekskona saken videre i rettssystemet.

- Forkastelig

Skilsmisse-finten til Barclay fikk den britiske dommeren, Justice Cohen, til å se rødt. I retten onsdag denne uka gikk han i strupen på 86-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.