Skilsmisseoppgjør:

Milliardær filleristet: - Forkastelig

Rikmannen Frederick Barclay prøvde seg på en skilsmisse-finte. Det endte med rødt kort fra dommeren.

BRÅK: Sir Frederick Barclay (t.v.) fikk passet påskrevet av en dommer denne uka, etter at ekskona gikk til krig for manglende utbetalinger i skilsmisseoppgjøret. Foto: Kirsty O'Connor / NTB
BRÅK: Sir Frederick Barclay (t.v.) fikk passet påskrevet av en dommer denne uka, etter at ekskona gikk til krig for manglende utbetalinger i skilsmisseoppgjøret. Foto: Kirsty O'Connor / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter 34 års ekteskap gikk den britiske investoren og Daily Telegraph-eier Frederick Barclay (86) fra sin kone, Lady Hiroko Barclay (78), for to år siden.

86-åringen er en av Storbritannias mest profilerte forretningsmenn. Sammen med sin tvillingbror, den nå avdøde mediemogulen Sir David Barclay, hadde brødrene en anslått formue på 48 milliarder norske kroner i 2018.

Med andre ord: Rikelig til salt i grøten.

Beholdt yacht-penger

Å dele av godene, har investoren riktignok lite til overs for. Som en del av skilsmisseoppgjøret, som startet i 2019, ble Barclay beordret til å punge ut 100 millioner pund til Hiroko.

Det skriver The Guardian.

For å oppfylle kravet, måtte han imidlertid frigjøre kapital og dermed kvitte seg med en privat luksusyacht. Salget ble i sin tid gjennomført, men ekskona så aldri snurten av pengene.

I stedet for å betale ut henne, beholdt milliardæren fortjenesten. Dermed tok ekskona saken videre i rettssystemet.

- Forkastelig

Skilsmisse-finten til Barclay fikk den britiske dommeren, Justice Cohen, til å se rødt. I retten onsdag denne uka gikk han i strupen på 86-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer