Milliardær selger luksusbolig på Paradis

En av Norges rikeste menn, milliardæren Frederik Mohn (43), selger praktvilla til 35 millioner kroner.

STIV PRIS: Hvis du har 35 millioner til gode på konto så har du nå muligheten til å kjøpe milliardær Frederik Mohns eiendom i Bergen. Video: Silje Holte / Trond Reksten / Invisio. Klipp: Endre Vellene / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frederik Mohn er anslått å være god for 6,4 milliarder kroner. Det sikret ham en rangering som Norges 31. rikeste person på Kapitals 400-liste i fjor.

Da likningstallene for 2018 ble offentliggjort i fjor høst, lå Frederik Mohn på 2. plass med 6,5 milliarder kroner.

Nå kan han plusse på med 35 millioner kroner, dersom prakteiendommen i idylliske Paradis rett utenfor Bergen sentrum blir solgt til prisantydning.

Milliardær selger luksusbolig på Paradis

Den 620 kvadratmeter store boligen beskrives som helt unik av eiendomsmekler Hugo Førde i DNB Eiendom.

Sju soverom og tennisbane

- Eiendommen er helt fantastisk. Det er en høyklasse-eiendom som ligger vakkert til med fantastisk utsikt over Nordåsvannet. Den har gode solforhold, og ligger sentralt til. Paradis er et attraktivt boområde i Bergen, sier Førde til Børsen.

En framtidig eier av Brennhaugen 13 kan ifølge prospektet se fram til å ta i bruk hele 12 rom inkludert treningsrom og kontor, sju soverom, fem bad, tennisbane, garasje med opplegg for el-bil og en stor og usjenert terrasse - inkludert et svømmebasseng som ikke har vært tatt i bruk.

- Det er plass nok?

- Boligen er stor, men samtidig intim og veldig hyggelig. Ingen rom er overdrevent store. Det er noe av det som er genialt med eiendommen. Jeg har jobbet i høysegmentet i 20 år, og har ikke sett så gode kvaliteter mange andre steder, sier Førde.

- Ikke en bolig for massemarkedet, dette?

- Prisklassen er høy, og da begrenser markedet seg.

- Likevel holdes ordinær visning?

- Vi har valgt å gjøre det på denne måten. Mange i dette segmentet velger å holde privat visning. Men min erfaring er at det i all hovedsak kommer seriøse interessenter på visning.

Far gir bort pengene

Frederik Mohn er sønn av Trond Mohn (77) - som ifølge Kapitals oversikt er landets 21. rikeste med en anslått formue på 9,2 milliarder kroner.

- Jeg tjener ikke penger lenger, jeg. Jeg bare gir de vekk, sa bergenseren til Børsen da han var på vei inn til shippingmagnaten John Fredriksens årlige julebord på Theatercaféen i Oslo i desember.

- Hvor mye har du gitt bort, da?

- 720 millioner kroner så langt i år. Men året er jo ennå ikke over, humret Mohn.

Milliardgave

Ifølge Nettavisen, som først omtalte salget av praktvillaen, har Frederik Mohn store investeringer i offshoreselskapene Transocean og DOF, samt at han har kjøpt seg opp i ferjeselskapet Fjord1.

Forholdet mellom far og sønn har ikke alltid vært det beste. Da faren solgte familieselskapet Frank Mohn til svenske Alfa Laval for 13 milliarder kroner i 2014, falt salget ikke i god jord hos sønnen som satt med betydelige eierandeler i selskapet.

Striden ble ifølge flere medier løst med en milliardgave like før jul samme år.

Gjennom investeringsselskapet Perestroika AS, innkasserte Frederik Mohn over en milliard kroner før skatt i fjor, ifølge Bergens Tidende.

Ifølge Sysla trakk han seg i fjor fra styret i offshorerederiet Dof, hvor han fortsatt sitter på eiersiden.

Børsen får opplyst at Frederik Mohn ikke ønsker å uttale seg om salget.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer