Milliardær tok skrekk­grep på datteras date

Norske myndigheter på kundelista: - Forventer at min far er i stand til å gjøre helt syke ting.

MEKTIG: Milliardær John Catsimatidis er en velkjent figur i New York. Nå uttaler han seg om sine erfaringer rundt den omstridte appen Clearview AI. Foto: NTB Scanpix
MEKTIG: Milliardær John Catsimatidis er en velkjent figur i New York. Nå uttaler han seg om sine erfaringer rundt den omstridte appen Clearview AI. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Enkelte fedre er som regel overbeskyttende når det kommer til døtre og potensielle kjærester. En som trygt kan sies å ha gitt begrepet en dypere mening, er den amerikanske milliardæren John Catsimatidis (71).

Forretningsmannen har tjent seg søkkrik som eier og administrerende direktør i supermarkedkjeden Gristedes Foods. Ved siden av selskapet, har 71-åringen i tillegg slått seg opp som eiendomskonge i New York, med en anslått formue på 3,3 milliarder dollar, ifølge Forbes.

For to år siden begynte Catsimatidis også å snuse på teknologi-bransjen, og inngikk et testprosjekt med Clearview AI. Selskapet står bak en særdeles omstridt app som gjenkjenner ansikter basert på bilder fra sosiale medier. Ved eventuelle treff, skal det også dukke opp lenker til hvor personen er å finne.

Skal ha enorm database

Ifølge New York Times var målet med testprosjektet å identifisere butikktyver i matvarekjeden. Så falt milliardæren for fristelsen om å bruke teknologien på privaten.

I oktober 2018 befant Catsimatidis seg på den eksklusive italienske restauranten Cipriani på Manhattan. Brått dukket dattera hans opp - sammen med en fremmed mann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer