Milliardær vil kvitte seg med slott: «Dundrende fiasko»

Slottet har gått med underskudd i flere år på rad, ifølge danske medier. Så kom coronakrisa.

TIL SALGS: Eiendomsmilliardæren Mikael Goldschmidt håper å få solgt Kokkedal Slot, som ligger nord for København. Foto: Peer Lauritzen / norfoto / NTB Scanpix
TIL SALGS: Eiendomsmilliardæren Mikael Goldschmidt håper å få solgt Kokkedal Slot, som ligger nord for København. Foto: Peer Lauritzen / norfoto / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«En yngleplass for de rike og vellykkede i København-området.» Slik beskrev Dagbladet luksuriøse Kokkedal Slot i 2014.

Bare ett år tidligere hadde den danske eiendomsmilliardæren Mikael Goldschmidt (62) overtatt det historiske slottet, som siden 2011 har fungert som luksuriøst slottshotell. Her kan gjestene på et av hotellets 62 rom og suiter kose seg med spa, middag i Slotskælderen eller en runde golf på nabotomta.

«Eventyrlig på utsida, imponerende og elegant inne og med en fantastisk beliggenhet midt i et mykt, bølgende landskap med skog, hav, strand, åpne vidder og grønne enger rundt», heter det i innsalget til potensielle gjester.

- Unikt konsept

Milliardæren som eier tomta omtaler selv slottet som et helt unikt «high end-konsept», men kjøpet i 2011 har ifølge danske medier ikke vist seg å være noen stor økonomisk suksess, ifølge den danske avisa Finans.

«Kokkedal Slot ser idyllisk ut, men har vært en dundrende fiasko for rikmannen Mikael Goldschmidt. I hvert fall rent økonomisk», skriver danske BT i dag.

For drømmen om inntekter som står i stil med hotellets luksuriøse ytre har stoppet akkurat der - med drømmen. Finans har tidligere omtalt hvordan slottet konsekvent har gått med underskudd siden Goldschmidt overtok i 2013.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer