Villa Hegard:

Milliardærarving punget ut for praktvilla

Dattera til en av Norges rikeste betalte 8,5 mill. over prisantydning for Frogner-boligen.

MIDT I SMØRØYET: Det skal ha vært voldsom interesse for denne byvillaen på beste vestkant i Oslo. På toppen av en høy kjøpesum, må kjøperen imidlertid påregne midler til oppussing. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
MIDT I SMØRØYET: Det skal ha vært voldsom interesse for denne byvillaen på beste vestkant i Oslo. På toppen av en høy kjøpesum, må kjøperen imidlertid påregne midler til oppussing. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Eckersbergs gate på Frogner i Oslo finner man noen av hovedstadens mest spektakulære villaer. Ett av objektene som blir forsøkt solgt i området, er kjendisadvokat Mona Høiness' herskapelige bolig til 125 millioner kroner.

Hos sistnevnte går det imidlertid treigere enn hos andre.

Like før sommeren var det en annen eiendom i Eckersbergs gate som fanget markedets oppmerksomhet: En frittliggende byvilla fra 1966, tegnet av den anerkjente arkitekten Jan Inge Hovig.

- Voldsom interesse

I annonsen ble det trukket fram at «Villa Hegard er det nærmeste Oslo noen gang har vært Los Angeles», og bildene av det uvanlige objektet gikk raskt sin seiersgang på sosiale medier.

- Dette er en fantastisk eiendom, og en stor sjeldenhet som tiltrakk seg voldsom interesse, sier den profilerte eiendomsmekleren Torbjørn Ek til Børsen.

Til tross for sitt særpreg, vil eiendommen - med et bruksareal på 477 kvadratmeter - imidlertid kreve en god del stell.

- Fornøyd

Prisantydningen var satt til 40 millioner kroner. Nå viser det seg at markedet var villig til å strekke seg enda lenger: Villaen gikk til slutt for 48,5 millioner kroner, framkommer det av tinglysningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer