Milliardærarvinger (20) og (23) kjøpte «hytte» til 23 mill.

Punger ut for «storslagen leilighet» midt i skibakken.

MIDT I BAKKEN: Skigaarden-komplesket i Hemsedal vokser stadig i omfang. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
MIDT I BAKKEN: Skigaarden-komplesket i Hemsedal vokser stadig i omfang. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hører du fjellet kaller høyt over daler? Det gjorde kanskje milliardærarvingene Henrik (23) og Mathias Varner (20) da de, ifølge Finansavisen, punget ut 23,75 millioner kroner for en toppleilighet i Skigaarden-komplekset midt i bakken i Hemsedal.

Der kan de kose seg med det utbyggeren beskriver som «et fjell av muligheter», med umiddelbar nærhet til langrennsløyper, nedfarter, flere restauranter rett utenfor døra, medlemskap i en privat klubb for skientusiaster og isfri parkeringskjeller.

INVESTERING: Nå er noen av Varner-millionene plassert i det som beskrives som «en storslagen fjelleilighet» på totalt 329 kvadratmeter i Skigaarden-komplekset (bildet). Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
INVESTERING: Nå er noen av Varner-millionene plassert i det som beskrives som «en storslagen fjelleilighet» på totalt 329 kvadratmeter i Skigaarden-komplekset (bildet). Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix Vis mer

Milliardkonsern

På begynnelsen av 60-tallet startet guttenes bestefar, Frank Varner, opp sin første klesbutikk i Oslo. I løpet av noen få år dukket det opp flere butikker, og plutselig var kjeden Dressmann etablert.

STIV PRIS: Hvis du har 35 millioner til gode på konto så har du nå muligheten til å kjøpe milliardær Frederik Mohns eiendom i Bergen. Video: Silje Holte / Trond Reksten / Invisio. Klipp: Endre Vellene / Dagbladet. Vis mer

Det som startet som en satsing på billige herreklær har i løpet av årene utviklet seg til milliardkonsernet Varner-gruppen, som i dag består av kleskjedene Cubus, Dressmann, Bik Bok, Carlings, WOW, Volt, Urban og Days Like This.

Familiekonsernet Varner Holding styres i dag av guttenes far Stein Marius Varner og onklene Petter og Joakim, som har en anslått formue på 3,7 milliarder kroner hver ifølge Kapital. Det plasserer trioen på 75. plass på magasinets oversikt over Norges 400 rikeste personer.

Varner-familien har med byggingen av sitt klesimperium toppet formuelistene i en rekke år. De to unge mennene lider heller ingen nød. Mathias og Henrik Varner står nemlig oppført med formuer på henholdsvis 969,9 og 960,6 millioner kroner på skattelistene som kom ut i november.

- For det øvre sjiktet

Nå er altså noen av millionene plassert i det som beskrives som «en storslagen fjelleilighet» på totalt 329 kvadratmeter i Skigaarden-komplekset.

Det var investor Erik Teigen som startet gigantprosjektet i 2014. Fortsatt bygges det nye leiligheter i komplekset.

Finansavisen meldte for ett år siden at Skigaarden-komplekset hadde fått grønt lys av Hemsedal kommune til en ny milliardutbygging, bestående av 180 selveierleiligheter og 800 senger fordelt på hotell og utleie.

- Vi bygger for utleie i det øvre sjiktet. Vårt avkastningskrav er på 10 prosent på investert total kapital når vi bygger varme senger. Vi forventer å gå break-even med investeringene av utleieprosjektene allerede det første året, sier Teigen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer