Milliardær­arvinger punget ut

Kjøpte nedslitt bolig for nær 40 millioner kroner.

STOR BOLTREPLASS: Fire søsken i Knappskog-familien gikk for få måneder siden til innkjøp av nabotomta til barndomshjemmet. Sistnevnte eiendom er plassert ytterst på øya (med tennisbane). Milliardærarvingene har kjøpt første bolig til venstre for barndomshjemmet (oransje tak). Foto: 2020 Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA, Meti
STOR BOLTREPLASS: Fire søsken i Knappskog-familien gikk for få måneder siden til innkjøp av nabotomta til barndomshjemmet. Sistnevnte eiendom er plassert ytterst på øya (med tennisbane). Milliardærarvingene har kjøpt første bolig til venstre for barndomshjemmet (oransje tak). Foto: 2020 Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA, Meti Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fire barna i den velstående Knappskog-familien sikret seg nylig en kremtomt på fire mål ytterst på Nesøya i Asker.

For 38 millioner kroner fikk milliardærarvingene tilslaget på eiendommen - som har om lag 60 meter strandlinje og egen dypvannsbrygge.

Det skriver Finansavisen.

- Vi ønsker ikke å kommentere hva vi skal bruke eiendommen til, sier den eldste av søsknene, Håkon Emil Knappskog (38), til avisa.

- Full oppussingsbehov

Sammen med resten av søskenflokken - Hilde Sofie, Håvard og Bjørn Halvard - er firkløveret godt kjent i området. Budstikka skriver at de med dette har overtatt naboeiendommen til barndomshjemmet - som fortsatt er i familiens eie.

Prisantydningen for Dr. Natvigs vei 2 var satt til 35 millioner kroner, men gikk til slutt 3 millioner over takst. Søskenflokken må på samme tid regne med å punge ut enda mer i oppgraderinger.

Eksteriøret bærer nemlig tydelig preg av moderniseringsbehov, og det samme gjelder for interiøret med sin 60-tallsstandard.

PRAKTTOMT: Søskenflokken har kjøpt eiendommen i midten av bildet, som blant annet har egen dypvannsbrygge og cirka 60 meter strandlinje. Foto: 2020 Norkart AS/Geovekst og kommunene/OpenStreetMap/NASA, Meti
PRAKTTOMT: Søskenflokken har kjøpt eiendommen i midten av bildet, som blant annet har egen dypvannsbrygge og cirka 60 meter strandlinje. Foto: 2020 Norkart AS/Geovekst og kommunene/OpenStreetMap/NASA, Meti Vis mer

- Det er en gammel bolig som har behov for full oppussing, sier eiendomsmegler Vegard Antonsen i PrivatMegleren Thøgersen & Partnere til Børsen.

- Flere budgivere

Ifølge annonsen har huset, som ble bygget i 1939, et bruksareal på 148 kvadratmeter, og består av tre soverom. Boligen ligger innerst i en blindvei - usjenert til på et lite høydedrag.

Det lokket også mange til visning.

- Boligen ble solgt rett etter sommerferien. En sånn eiendom fanger stor interesse i det markedet. Det var mange mennesker som var der og kikket på den, og vi endte opp med flere budgivere, forteller Antonsen til Børsen.

Til slutt var det altså Knappskog-søsknene som trakk det lengste strået. Ifølge Budstikka har familien blant annet bygget opp sin formue på produksjon av miljøvennlige trepellets.

De er også storaksjonær i oppdrettsselskapet Nordic Aquafarms med 18 prosent av aksjene, ifølge Finansavisen.

Børsen har tatt kontakt med Håkon Emil Knappskog for en ytterligere kommentar til kjøpet. Han har foreløpig ikke besvart vår henvendelse onsdag formiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer