Milliardærsønn vil bygge kjempepalass

Nick Tollefsen, sønnen til eiendomsmogul Ivar Tollefsen, vil rive tre villaer og tre garasjer for å bygge et gigantisk palass.

STORSTILTE PLANER: Nick Tollefsen sparer ikke på kruttet i sine planer om en kjempevilla på Oslos beste vestkant. Illustrasjon: Lund Hagem Arkitekter
STORSTILTE PLANER: Nick Tollefsen sparer ikke på kruttet i sine planer om en kjempevilla på Oslos beste vestkant. Illustrasjon: Lund Hagem Arkitekter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligkongen Ivar Erik Tollefsen (62) har tjent seg søkkrik på eiendom, selv om verdiene i selskapet hans Heimstaden har rast den siste tida.

Det hindrer derimot ikke sønnen Nick Walter Tollefsen (36) fra å planlegge et storstilt byggeprosjekt på Oslos beste vestkant.

BLINDLEIA: Hvis du ikke har arvet hytta og er vanlig lønnsmottaker, har du neppe råd til en av perlene i Norges dyreste kyststripe. De som har råd til å bruke titalls millioner de forblåste holmene, virker ganske fornøyde - når de ikke krangler med bråkete naboer, eller med myndighetene om diverse utbyggingstiltak. Video: Matias Grinde / Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Underjordisk garasjeanlegg

Han søkte nemlig nylig om å få løyve til å rive tre villaer med hver sin garasje i Trosterudveien i Oslo, ikke langt fra Rikshospitalet. På tomta vil han i stedet bygge et gigantisk palass, med underjordisk garasjeanlegg og svømmebasseng på 17 meter.

Det var Finansavisen som omtalte saken først.

Avisa skriver at Tollefsen junior kjøpte de tre villaene for nær 100 millioner kroner i 2020, og at det nye byggeprosjektet også kommer til å koste 100 millioner - hvis det blir godkjent.

Hele eiendommen er på 4352 kvadratmeter. I planene er det tegnet et hovedhus på 866 kvadratmeter, en sidebolig på 262 kvadratmeter og en paviljong i hagen på 19 kvadratmeter.

Kragerøperle

Nick Tollefsen eier også ei hytte i Kragerø, som faren hans overdro til han i 2022. Eiendommen ble kjøpt i 2017, for 19 millioner kroner.

Fordi Tollefsen senior da hadde eid eiendommen i fem år, og overdro den til egen slekt, ble sønnen fritatt boplikten.

Ifølge Kapitals liste over Norges 400 rikeste er Ivar Tollefsen dem femte rikeste personen i Norge, med en formue på over 51 milliarder kroner.

Det har foreløpig ikke lyktes Børsen å få en kommentar til saken fra Nick Tollefsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer