Millionbløffen: - Grusomt

Hosting og kremting utløste en av tidenes største tv-skandaler. Nå blåses det nytt liv i sjokksaken.

OMDISKUTERT: Den britiske offiseren Charles Ingram slipper løs jubelbrølet etter å ha vunnet en million pund i «Vil du bli millionær?». Så tok saken en dramatisk vending. Nå er hendelsen blitt en tv-serie. Video: ITV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg, som alle andre, fulgte Ingram-saken og var besatt av den. Jeg kunne ikke tro at noen ville forsøke å stjele til seg én million pund foran tv-kameraer og et levende publikum, sier James Graham, forfatteren bak dramaserien «Quiz», til Sky News.

Den ferske serien tar for seg den vanvittige, men sanne historien om britiske Charles og Diana Ingram. I 2001 fikk ekteparet hele verdens øyne rettet mot seg, som følge av en tv-skandale ingen før hadde sett maken til.

Det handlet om elleve millioner kroner, 15 spørsmål og 19 mistenkelige hostelyder.

- Forfulgt og trakassert

Saken har nå blitt utgangspunktet for en ny dramaserie på ITV, som tar et dypdykk ned i en av historiens mest omdiskuterte episoder av suksessprogrammet «Vil du bli millionær?».

For Charles Ingram, som var offiser i den britiske hæren, oppnådde det som bare en håndfull hadde klart før ham: Å stikke av med toppgevinsten i spørreprogrammet.

Pengepremien ble derimot aldri utbetalt. Både han og kona endte opp i en offentlig gapestokk, og videre fulgte både fengselsstraff og dyredrap. For å nevne noe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.