Minihus solgt for kjempesum

Brennhet budrunde sendte kjøpesummen 1,2 millioner kroner over takst.

37 KVADRATMETER: Pengene satt tilsynelatende løst da denne eneboligen på Rodeløkka i Oslo skulle selges tirsdag. Foto: Inviso
37 KVADRATMETER: Pengene satt tilsynelatende løst da denne eneboligen på Rodeløkka i Oslo skulle selges tirsdag. Foto: Inviso Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg skjønte vel ganske tidlig at dette kom til å gå bra. Bare et par minutter etter at vi la ut annonsen, kastet interessentene seg på telefonen, sier eiendomsmegler Ali Aftab Inayat i DNB Eiendom til Børsen.

Forrige fredag presenterte han et lite trehus på Rodeløkka i Oslo for det åpne boligmarkedet. Eneboligen, som rommer beskjedne 37 kvadratmeter, hadde en prisantydning på 4,9 millioner kroner.

Ifølge Inayat kommer slike objekter sjelden for salg - der dette huset sist ble omsatt for 1.650.000 kroner i 2008. Det lot seg også gjenspeile i det voldsomme besøkstallet.

- Denne boligen er solgt to ganger i løpet av 100 år. Normalt ser vi kanskje 10-15 personer på visning. Her har vi hatt 105 innom, i tillegg til 53 interessenter som fulgte med fra sidelinja.

Kamp om huset

Tirsdag var det duket for budrunde som raskt skulle vise seg å bli brennhet.

- Det var bare fem som fikk muligheten til å delta. I løpet av to bud var vi allerede 500 000 over prisantydning. Til slutt var det to budgivere mot hverandre.

Det var nok til å presse prisen opp til svimlende 6,1 millioner kroner - altså 1,2 millioner over takst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.