Minihus solgt for kjempesum

Brennhet budrunde sendte kjøpesummen 1,2 millioner kroner over takst.

37 KVADRATMETER: Pengene satt tilsynelatende løst da denne eneboligen på Rodeløkka i Oslo skulle selges tirsdag. Foto: Inviso
37 KVADRATMETER: Pengene satt tilsynelatende løst da denne eneboligen på Rodeløkka i Oslo skulle selges tirsdag. Foto: Inviso Vis mer
Publisert

- Jeg skjønte vel ganske tidlig at dette kom til å gå bra. Bare et par minutter etter at vi la ut annonsen, kastet interessentene seg på telefonen, sier eiendomsmegler Ali Aftab Inayat i DNB Eiendom til Børsen.

Forrige fredag presenterte han et lite trehus på Rodeløkka i Oslo for det åpne boligmarkedet. Eneboligen, som rommer beskjedne 37 kvadratmeter, hadde en prisantydning på 4,9 millioner kroner.

Ifølge Inayat kommer slike objekter sjelden for salg - der dette huset sist ble omsatt for 1.650.000 kroner i 2008. Det lot seg også gjenspeile i det voldsomme besøkstallet.

FORMIDABEL INTERESSE: Ifølge megler var over 100 personer inne på visning. Det er langt fra normalen. Foto: Inviso
FORMIDABEL INTERESSE: Ifølge megler var over 100 personer inne på visning. Det er langt fra normalen. Foto: Inviso Vis mer

- Denne boligen er solgt to ganger i løpet av 100 år. Normalt ser vi kanskje 10-15 personer på visning. Her har vi hatt 105 innom, i tillegg til 53 interessenter som fulgte med fra sidelinja.

Kamp om huset

Tirsdag var det duket for budrunde som raskt skulle vise seg å bli brennhet.

- Det var bare fem som fikk muligheten til å delta. I løpet av to bud var vi allerede 500 000 over prisantydning. Til slutt var det to budgivere mot hverandre.

Det var nok til å presse prisen opp til svimlende 6,1 millioner kroner - altså 1,2 millioner over takst.

Ifølge Krogsveen er gjennomsnittlig kvadratmeterpris for området på like over 82 000 kroner. For nevnte kjøpesum, punget den nye eieren altså ut det dobbelte - 164 000.

LOFT: Det ene soverommet er på loftet med et gulvareal på cirka 29 kvadratmeter. Foto: Inviso
LOFT: Det ene soverommet er på loftet med et gulvareal på cirka 29 kvadratmeter. Foto: Inviso Vis mer

- Burde boligen vært priset høyere?

- Dette er et helt unikt objekt med den såkalte wow-faktoren, og det er lite å sammenlikne med. Vi måtte teste hva markedet var villig til å gi. Med 105 på visning, er det gjerne en god bekreftelse på at eier har kjøpt et veldig populært objekt.

- Det er ikke hver dag man får muligheten til å kjøpe en enebolig innenfor Ring 2. Her er folk villig til å strekke seg langt.

For nevnte sum har den nye eieren altså sikret seg et minihus bestående av spisekjøkken, baderom, stue og to soverom - fordelt på to etasjer.

- Jeg ønsker ikke å si så mye om kjøper og selger, annet enn at begge parter er godt fornøyd.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer