Minihytta kan bli tidenes dyreste

Jakter prisrekord på denne lille hytta - uten innlagt vann, dusj eller do.

NY UTFORDRER: Hyttemegler Marius Berge tror denne minihytta på Nakholmen vil sette ny prisrekord i Indre Oslofjord. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

INDRE OSLOFJORD (Børsen): - Oppnår vi prisantydning på den hytta vi skal til nå, vil det bli ny rekord for småhyttene på øyene.

Marius Berger beveger seg med bestemte skritt opp de smale, gruslagte stiene på Nakholmen - forbi utallige dokkehus i alle slags farger. I 18 år har han operert som eiendomsmegler på hytteøyene i Indre Oslofjord.

Nå står han overfor et av sine mest spesielle oppdrag hittil.

- Dette er et lite stykke paradis, sier Berger om egen arbeidsplass og børster støv av skinnbootsene, før han forsvinner bak en liten hekk.

- Full oppstandelse

Megleren stanser foran inngangsdøra ved ei gul hytte på Nakholmen. Så vrir han om låsen på det som kan bli den dyreste minihytta noensinne solgt i øyparadiset.

ENSOM MAJESTET: Minihyttene i Oslofjorden ligger kort vei fra Aker Brygge med ferje, noe som er med å bidra til interessen. Du skal riktignok bla opp flere millioner for å sikre deg et objekt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ENSOM MAJESTET: Minihyttene i Oslofjorden ligger kort vei fra Aker Brygge med ferje, noe som er med å bidra til interessen. Du skal riktignok bla opp flere millioner for å sikre deg et objekt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
IKKE FØRSTE GANG: Hyttemegler Marius Berger låser seg inn i den lille hytta på Nakholmen, slik han har gjort med utallige liknende objekter de siste 18 åra. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE FØRSTE GANG: Hyttemegler Marius Berger låser seg inn i den lille hytta på Nakholmen, slik han har gjort med utallige liknende objekter de siste 18 åra. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Mitt første salgsoppdrag var på faktisk på Nakholmen, og ligger like bortenfor denne, sier Berger og peker ut vinduet i retning sentrum.

Han flytter den ene håndflata til hodet og smiler.

- Jeg husker det ble full oppstandelse da den ble solgt for 2 525 000 i 2004. Enkelte mente at det var altfor dyrt. Så økte prisene til tre millioner, og da trodde vi toppen var nådd. Men så økte det til fire millioner. Fem millioner. Alle gangene trodde vi at toppen var nådd.

BER OM ÅTTE MILL.: Hyttemegler Marius Berger tror denne hytta på Nakholmen vil sette ny prisrekord i Indre Oslofjord. Minhyttene på Nakholmen, Lindøya og Bleikøya har vært særdeles ettertraktet de siste to åra. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BER OM ÅTTE MILL.: Hyttemegler Marius Berger tror denne hytta på Nakholmen vil sette ny prisrekord i Indre Oslofjord. Minhyttene på Nakholmen, Lindøya og Bleikøya har vært særdeles ettertraktet de siste to åra. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Rekordpris

Men hyttemarkedet koker. Nakholmen-objektet rommer 40 kvadratmeter, og har fått en prisantydning på åtte millioner kroner. Det tilsvarer en kvadratmeterpris på 200 000.

- Jeg vil anslå en prisoppgang på 40 prosent her ute de siste to åra alene, sier Berger.

Til sammenlikning ble ei annen hytte på Nakholmen solgt for 5 150 000 i fjor. Det dyreste miniobjektet som skal være solgt i øyriket til nå, er imidlertid ei hytte på 26 kvadratmeter. Den ble solgt for 6 550 000 kroner i 2019.

Nå står rekorden for fall.

- Jeg vil kalle dette et 50-årsobjekt. Det er utrolig sjelden at noe som dette kommer ut på markedet.

Den heftige prislappen på Bergers ferske objekt, skyldes hyttas usjenerte beliggenhet, utsikt og ikke minst standard.

REVET i 2013: Det er strenge krav knyttet til oppussing av hyttene i Oslofjorden. Tidligere hytteier av dette objektet, fikk imidlertid tillatelse til å rive og bygge nytt i 2013. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REVET i 2013: Det er strenge krav knyttet til oppussing av hyttene i Oslofjorden. Tidligere hytteier av dette objektet, fikk imidlertid tillatelse til å rive og bygge nytt i 2013. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Kan ikke sammenliknes

På samme tid er det ikke innlagt vann, og man må belage seg på utedo og dusj i fellesanlegg på øya.

- Hytta ligger slik at sjølinjen går omtrent en meter utenfor grunnmuren. Den tidligere eieren var arkitekt og fikk tillatelse til å rive ned bygningsmassen og bygge opp alt på nytt i 2013. Det er uvanlig, og har naturligvis mye å si for prisen, sier Berger.

HEMS: Hytta har et lite soverom, samt en hems med plass til fire sengeplasser. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HEMS: Hytta har et lite soverom, samt en hems med plass til fire sengeplasser. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Megleren forklarer at han la tradisjonelle vurderinger til grunn da prisantydning ble satt - og har blant annet tatt utgangspunkt i liknende, solgte objekter i området.

- Men det var ikke lett å prissette her. Man har egentlig ikke noe å sammenlikne det med. Jeg mener vi har lagt oss på en nøktern linje, men det er definitivt ikke usannsynlig at salgssummen går over.

1,5 mill. over prisantydning

At det er kamp om de små dokkehusene, er det ingen tvil om. I slutten av mars ble et oppussingsobjekt på 27 kvm uten bad, toalett eller innlagt vann lagt ut for salg på idylliske Bleikøya.

Selv med en kvadratmeterpris på da 140 000 kroner, og behov for omfattende rehabilitering, opplyste megler om uvanlig høy interesse forholdsvis tidlig i prosessen.

Prisantydningen var satt til 3,7 millioner kroner. Hytta gikk til slutt for 5,2 millioner kroner - altså 1,5 millioner over prisantydning.

- Det er til syvende og sist markedet som bestemmer, sier Berger om det forestående salget på Nakholmen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer