Minihytte gikk 1,5 mill. over takst

Den knøttlille hytta, som må totalrenoveres, ble solgt for svimlende beløp: - Selger er overlykkelig.

KOKTE I BUDRUNDEN: Det var hard kamp om denne minihytta i Indre Oslofjord. Den endelige kjøperen punget ut 1,5 millioner kroner over prisantydning, og må ut med ytterligere for å få fritidsobjektet opp til dagens standard. Foto: Tor Lie
KOKTE I BUDRUNDEN: Det var hard kamp om denne minihytta i Indre Oslofjord. Den endelige kjøperen punget ut 1,5 millioner kroner over prisantydning, og må ut med ytterligere for å få fritidsobjektet opp til dagens standard. Foto: Tor Lie Vis mer
Publisert

I slutten av mars ble et oppussingsobjekt på 27 kvm uten bad, toalett eller innlagt vann lagt ut for salg på idylliske Bleikøya.

Selv med en kvadratmeterpris på da 140 000 kroner, og behov for omfattende rehabilitering, opplyste megler om uvanlig høy interesse forholdsvis tidlig i prosessen.

- Selv om det ligger begrensninger til grunn, skremmer det ikke markedet, uttalte Marius Berger i Eie Eiendomsmegling til Børsen i mars.

- Overlykkelig

Og han tok ikke feil. Mandag var det duket for budrunde. Prisantydningen var satt til 3,7 millioner kroner. Det ble imidlertid raskt tydelig at interessentene måtte ha et langt romsligere budsjett for å bli med i kampen om hytta.

Salgssummen endte nemlig 1,5 millioner kroner over prisantydning.

- Den gikk for 5,2 millioner kroner (192 592 kroner per kvadratmeter, journ.anm.), og selger er naturligvis overlykkelig. Det er en eldre herremann som nå skal nyte pensjonstida, sier Berger til Børsen.

Eiendomsmegleren opplyser at det var fem deltakere i budrunden. Det var til slutt en barnefamilie som fikk tilslaget og dermed har sikret seg en ny hytte.

KREVER RENOVERING: Hytta på Bleikøya ble bygget i 1930 og krever både mye penger og arbeid for å nå dagens standard. Foto: Tor Lie
KREVER RENOVERING: Hytta på Bleikøya ble bygget i 1930 og krever både mye penger og arbeid for å nå dagens standard. Foto: Tor Lie Vis mer

- Snakker millionbeløp

Hytta inneholder en entré, kjøkken og stue. Videre disponerer de nye eierne en hems med gulvflate på 14 kvadratmeter. Skal du på toalettet, må man benytte et fellesanlegg på øya.

Kjøperne må også påregne et større beløp for å få fritidsobjektet opp til dagens standard.

- Hvis de får godkjent å rive hytta, under forutsetning om at man setter opp en ny etter original standard, snakker vi om to millioner kroner. Fundamentet er nokså godt, så hvis man velger en annen variant, vil jeg anslå at det koster omkring halvannen million, uttalte Berger for to uker siden.

Eiendomsmegleren forklarer at han solgte nabohytta, hvor man kunne flytte rett inn, i fjor. Den gikk for knappe 200 000 kroner mer enn mandagens salgsobjekt.

- Så det ble en formidabel pris. Hvis dette er retningsgivende for den kommende sesongen, har selgere noe å glede seg til.

Strenge regler

Minihyttene i Oslofjordens indrefilet er tradisjonelt sett svært ettertraktet. Bergers aktuelle salgsobjekt har gode solforhold, der rosinen i den berømte pølsa må sies å være beliggenheten.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Hytta ligger en kort ferjetur fra Aker Brygge, kan skilte med formidabel sjøutsikt, men den står også oppført på Byantikvarens gule liste.

Det innebærer blant annet at utvendig form er fredet. Videre er man pliktig å ta hensyn til en rekke forhold ved oppussing.

- Her må nesten alt tas. Hagen er gjengrodd, så den må det ryddes opp i. Det kan virkelig bli en perle av en hage, med flott sjøutsikt. Videre har hytta for så vidt et bra fundament, med taktekking som er fem år gammelt.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer