Minihytte sikret ellevill sum: - Satt ny standard

Småbarnsfamilie punget ut 170 000 per kvadratmeter.

STIV KVADRATMETERPRIS: En barnefamilie sikret seg denne uka en minihytte over to etasjer på Nakholmen i Indre Oslofjord. Overetasjen er innredet med to rom som benyttes som soverom. Foto: Hanne Bruland
STIV KVADRATMETERPRIS: En barnefamilie sikret seg denne uka en minihytte over to etasjer på Nakholmen i Indre Oslofjord. Overetasjen er innredet med to rom som benyttes som soverom. Foto: Hanne Bruland Vis mer
Publisert

Den profilerte eiendomsmegleren Marius Berger sparket denne uka i gang sesongens første salgsvisning på minihyttene i Oslo-skjærgården.

Det startet kruttsterkt for objektet på Nakholmen, som består av beskjedne 30 kvadratmeter. At fritidsboligen kommer med svært enkle fasiliteter som utedusj - og tørrklosett plassert i dusjrommet, framsto heller ikke avskrekkende på kjøperne.

- Vi hadde 161 interessenter som lastet ned salgsoppgaven, noe som er formidabelt høyt. Det kokte ned til totalt ni på visning, etterfulgt av en god budrunde, sier Berger i Eie eiendomsmegling Vinderen til Børsen.

- Betydelig

Minihytta ligger på den søndre delen av øya, og ikke kan skilte med sjøbeliggenhet. Prisantydningen var likevel satt til 4,9 millioner kroner.

- Jeg mener jeg traff ganske godt, sier Berger og sikter til salgssummen:

INNE PÅ ØYA: Nakholmen-hytta kan ikke skilte med øyas beste beliggenhet, men sikret likevel en kjøper på kort tid. Foto: Hanne Bruland
INNE PÅ ØYA: Nakholmen-hytta kan ikke skilte med øyas beste beliggenhet, men sikret likevel en kjøper på kort tid. Foto: Hanne Bruland Vis mer

Mandag gikk objektet for formidable 5,1 millioner, som utgjør 170 000 per kvadratmeter.

- Selgeren er svært fornøyd. Dette er tross alt ei hytte som ligger midt på øya. Det er objektene langs sjøen som er mest populære, og prisene er deretter. Sånn sett er det satt en betydelig ny standard nå, forklarer Berger.

- Firer på kravene

Ifølge DN, som først omtalte salget, kjøpte selgeren hytta i 1996 for 560 000 kroner. Berger mener man står overfor et sterkt hyttemarked også i 2021.

- Vi ser at prisene lenger inne på øyene følger etter i full fart. Vi så den endringen i fjor, og at den blir forsterket i år.

- Hva skyldes det?

- Jeg tror det bunner i den generelle etterspørselen. Det er mange som ønsker seg ei hytte på øyene og i Indre Oslofjord. Nybygg skjer ikke, og det kommer ikke til å skje de neste hundre åra, tenker jeg. Da firer man litt på kravene som kjøper.

- Når det er sagt, er dette en fin beliggenhet, med gode solforhold og bra utsyn.

Identisk hytte langt billigere

At coronasituasjonen har bidratt til hyttebonanza i Norge, er ingen ukjent sak. Berger er tett på markedet, og illustrerer utviklingen på følgende vis:

- Jeg solgte nabohytta til denne eiendommen for tre år siden. Den ligger 20 meter unna, og er rimelig identisk. Den gikk for 3,7 millioner kroner. Med den som utgangspunkt, ser vi en økning på rundt 40 prosent på tre år.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Hva ville prisen på den nysolgte hytta vært, dersom man tar coronapandemien ut av regnestykket?

- Det er umulig å si. Men det er ingen tvil om at etterspørselen etter feriebolig i Norge har vært stigende.

Markedet for fritidseiendommer på øyene var brennhett i fjor. I mai solgte Berger blant annet to mikrohytter til formidable summer på nettopp Nakholmen.

Den ene ble lagt ut for 3,5 millioner kroner, og solgt for 4,2 millioner - svimlende 700 000 kroner over prisantydning. Den andre hadde en prisantydning på fem millioner, som til slutt gikk for 5 150 000. Kvadratmeterprisen var da på 156 000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer