Mørk historie: Selger luksusvilla

- Det er ikke Grini fangeleir vi snakker om her, kontrer eiendomsmegleren.

BER OM 27 MILLIONER: Tre år etter at «Balders Have» fikk ny eier, er herskapsboligen igjen lagt ut for salg. I løpet av åra har eiendommen huset en rekke profilerte personer innen norsk næringsliv. Foto: Inviso
BER OM 27 MILLIONER: Tre år etter at «Balders Have» fikk ny eier, er herskapsboligen igjen lagt ut for salg. I løpet av åra har eiendommen huset en rekke profilerte personer innen norsk næringsliv. Foto: Inviso Vis mer
Publisert

- Det er en utrolig spennende eiendom, med mye historikk i veggene og stort potensial, sier oppdragsansvarlig Carl Fredrik Solli i PrivatMegleren Solli & Partnere til Børsen.

Tre år etter at luksusvillaen «Balders Have» sist skiftet eiere, er boligen nok en gang lagt ut for salg på det åpne markedet.

Eiendommen, som ligger usjenert til ved Larviksfjorden, byr blant annet på en egen øy med utsikt over vannet - og rommer en tomt på cirka tolv mål.

Ifølge eierskiftehistorikken betalte nåværende eier 16 millioner kroner for objektet i 2017. I denne omgang er prisantydningen satt til 27 millioner kroner.

- Dette er en vanskelig eiendom å sette en pris på, da den er såpass spesiell og det er lite å sammenlikne med. Men her har du en kjempestor eiendom, og ikke minst din egen havn som kan huse massevis av båter. Mulighetene er mange, mener Solli.

Historisk sus

Tidligere har «Balders Have» huset en rekke profilerte familier innen norsk næringsliv, blant andre Treschow-slekta. Iver Bugges rederi ved Jan Bugge har også hatt befatning med boligen, før eiendomsinvestor Trygve Bøe kjøpte prakttomta på midten av 2000-tallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer