Møtt av sjokksyn: - Alvorlig

Eieren hadde fått grønt lys på fasadeendring, men ikke til riving av hytta. Så møtte dette synet kommunen.

BARE VEGGEN IGJEN: Kommunen krevde umiddelbar stans i arbeidene på denne fritidseiendommen i Tønsberg. Foto: Tønsberg kommune
BARE VEGGEN IGJEN: Kommunen krevde umiddelbar stans i arbeidene på denne fritidseiendommen i Tønsberg. Foto: Tønsberg kommune Vis mer
Publisert

I august havnet en hytteeier i Tønsberg på krigsstien med kommunen etter å ha foretatt seg drastiske tiltak i strandsonen.

Bakteppet var en bekymringsmelding fra publikum om mulig ulovlig rivningsarbeid ved fritidstomta.

Ifølge Tønsbergs Blad, som først omtalte saken, har eieren tidligere fått grønt lys til å endre fasaden på hovedhytta, men rødt lys til riving. Vedkommende fikk imidlertid tillatelse til å rive anneks og uthus.

Krav om stans

Overraskelsen ble derfor stor da tilsynsmyndigheten, på bakgrunn av varselet, foretok en befaring i midten av august. Der ble de møtt med bare stumpene av fritidsboligen; En enkeltstående vegg fastbundet til et tre og et gjerde.

Ifølge tilsynsrapporten var hytta nær fullstendig revet «og sortert i container». Annekset sto på sin side fremdeles.

Oppdagelsen førte til pålegg om stans i arbeidet med umiddelbar virkning.

«Tilsynsmyndigheten kan ikke ut fra den dokumentasjon her, se at det foreligger tillatelse til riving av eksisterende hytte (...). Arbeidene som er utført og igangsatt vedrørende riving av hytte er ikke omsøkt eller gitt tillatelse til», heter det i kommunens vurdering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.