Nekter for milliard­salg til Bill Gates

Nyheten om Aqua-yachten gikk verden rundt i går.

IKKE KJØPT AV GATES: Aqua-yachten til seks milliarder er ikke kjøpt av Bill Gates likevel, melder BBC. Det er selskapet bak som avviser salget. Foto: Sinot
IKKE KJØPT AV GATES: Aqua-yachten til seks milliarder er ikke kjøpt av Bill Gates likevel, melder BBC. Det er selskapet bak som avviser salget. Foto: Sinot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyheten om at Microsoft-gründer Bill Gates har bestilt en splitter ny hydrogendrevet superyacht har gått verden rundt siden i går.

Medier som Telegraph, The Guardian, Nettavisen, E24 og Børsen har omtalt kjøpet til seks milliarder.

Nå sier derimot firmaet Sinot, som står bak yachten, at de ikke har solgt til Gates.

Overfor BBC avviser en talskvinne salget, og sier at de ikke har noe businessmessig forhold til Gates.

- Aqua er et konsept under utvikling, og har ikke blitt solgt til herr Gates, sier hun.

Den ble presentert på Monaco Yacht Show i fjor, og har både evighetsbasseng, landingsplattform for helikopter, spa og treningssenter.

Talspersonen legger til at yachten ble vist i Monaco for å bygge ei bedre framtid, og inspirere kunder og industrien.

BBC har forsøkt å komme i kontakt med Gates, foreløpig uten hell.

Den miljøvennlige yachten skal etter planen sjøsettes i 2024, ifølge Telegraph.

- For å utvikle Aqua hentet vi inspirasjon fra livsstilen til en kresen, framoverskuende eier, den flytende allsidigheten til vann og den nyeste teknologien for å kombinere dette i en superyacht med virkelig innovative funksjoner, sier designer Sander Sinot, ifølge The Guardian.

Skipet har fem dekk og plass til 14 gjester og et mannskap på 31.

Det er særlig hydrogenmotoren som skal gjøre yachten mer miljøvennlig. Under dekk skal to vakumtette tanker på 28 tonn bli kjølt ned til minus 253 grader og fylt med flytende hydrogen. Dette skal gi kraft til motorer på en megawatt.

Yachten skal kunne nå en hastighet på 17 knop. Den skal også være i stand til å reise en avstand tilsvarende London-New York før den må fylle tankene.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer