Luksusutleie i Norge:

Norsk perle lokket stjernegjest: - Stas

Det er skrapt for luksuriøse utleieobjekter i Norge til sommeren. Og det er ikke bare nordmenn, men også en fotballstjerne, som lar seg friste.

LUKSUS: Det er skrapt for luksuriøse utleieobjekter i Norge til sommeren, og denne perla kan leies for 100 000 i uka. Foto: Espen Wilhelmsen / Wilhelmsen Photography AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er tydelig at nordmenn forbereder seg på sommerferie i Norge. De som leier ut feriehus og hytter har aldri tjent så mye som i år, sier Terje Berge, kommersiell direktør for Finn Reise, til Børsen.

Selv om palmesus og sydhavstemperaturer for mange erstattes med Norgesferie i år nok en gang, finnes det tilbud om ferieparadis også her til lands.

Langs kysten ligger det storslåtte tomter, med flere hundre kvadratmeters boltreplass. Felles for de privateide sjøperlene er «selvsagte» fasiliteter som innen- og utendørs svømmebasseng, boblebad, egen strandlinje, brygge, badstue, kino, trimrom, og sjøutsikt så langt øyet kan se.

FULLBOOKET: Denne eiendommen på Sotra utenfor Bergen har allerede sikret seg leietakere for fellesferien. Foto: Privat
FULLBOOKET: Denne eiendommen på Sotra utenfor Bergen har allerede sikret seg leietakere for fellesferien. Foto: Privat Vis mer

Frister med solgaranti

En som går enda litt lenger for å tilfredsstille gjestenes behov, er en utleier på Sotra utenfor Bergen.

Funkisboligen, markedsført som «Hollywood på landet», nøyer seg ikke bare med eksklusive omgivelser både inne og ute. Den har til og med solgaranti.

Mer om det straks.

- Vilt

Utleietrenden med norske luksusboliger skjøt for alvor fart i fjor. Ifølge Berge i Finn Reise gikk prisene opp med 10 prosent i 2020. Han venter en økning på ytterligere 10 prosent i år.

- Minst. Vi så samme tendens i vinter. Da gikk det vilt for seg, med eksempler på folk som leide ut hytta for opp mot 345 000 kroner per uke. Jeg tror prisene for i år kommer til å øke enda mer totalt sett.

At leieprisene strekker seg mot 100 000-kronersklassen for ei uke, har ikke skremt bort feriesultne nordmenn. Heller tvert om.

- Dyreste går først

Berge opplyser at markedet for luksusboliger på Finn er nær skrapt.

- Til sommeren ser vi tydelig at det er de dyreste utleiehyttene som går først. Med ett unntak så er alle feriehusene som var til leie i prisnivået 50 til 110 000 per uke borte vekk og utleid. Feriehus i prisklassen 70 000 til 110 000 er på det nærmeste utsolgt i juli allerede, fortsetter Berge.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Tilbake til Sotra like utenfor Bergen. For her bistår Adrian Haaberg - på vegne av sin tante og onkel - med å leie ut det velomtalte funkishuset «Hollywood på landet».

- Spurte om vi var gal

Prisen er på 105 000 kroner per uke, pluss 5000 i obligatorisk utvask.

- Jeg tror det var rundt fire journalister som ringte i fjor og spurte om vi ikke var gal som leide ut for en slik sum, sier Haaberg og ler.

Men, nå - som i fjor - er villaen allerede fullt utleid for sommeren.

BOLTREPLASS: Funkishuset på Løkøy rommer rundt 600 kvadratmeter og oppgis å ha en tomt på flere mål. Fotograf: Espen Wilhelmsen / Wilhelmsen Photography AS
BOLTREPLASS: Funkishuset på Løkøy rommer rundt 600 kvadratmeter og oppgis å ha en tomt på flere mål. Fotograf: Espen Wilhelmsen / Wilhelmsen Photography AS Vis mer
EKSKLUSIVT: Adrian Haaberg, som bistår øvrige familiemedlemmer med utleie, forteller at de allerede i fjor fikk inn bestillinger om overnatting i huset. Fotograf: Espen Wilhelmsen / Wilhelmsen Photography AS
EKSKLUSIVT: Adrian Haaberg, som bistår øvrige familiemedlemmer med utleie, forteller at de allerede i fjor fikk inn bestillinger om overnatting i huset. Fotograf: Espen Wilhelmsen / Wilhelmsen Photography AS Vis mer

- Vi så at med coronarestriksjonene, åpnet det seg et mulig marked for utleie i fjor. Vi forsøkte oss, og det gikk over all forventning. Allerede da var det noen som booket for i år, og nå er vi fullbooket for hele juli.

- Sikret mot dårlig vær

Og kanskje er det fasilitetene som har lokket gjestene inn. Vestlandet er tross alt kjent for sine regntunge dager. Da er solgaranti et godt virkemiddel, slik man kan lese i annonsen:

SPA: I villaens underetasje finner man blant annet et innendørs svømmebasseng, samt badstue. Fotograf: Espen Wilhelmsen / Wilhelmsen Photography AS
SPA: I villaens underetasje finner man blant annet et innendørs svømmebasseng, samt badstue. Fotograf: Espen Wilhelmsen / Wilhelmsen Photography AS Vis mer

«Her er man til og med sikret mot dårlig vær med innendørs sol og varme fra Sun Tech».

Videre frister Haaberg og familien med ekstra service i form av innkjøpspakke, sjåfør, privat kokk eller guidet fisketur. For å nevne noe.

- Er det noe dere ikke tilbyr?

- He-he, vi vil gjerne by på den beste opplevelsen når de først er på besøk, og vise til aktiviteter man kanskje ikke hadde tenkt på selv.

UTSIKT: Eiendommen har umiddelbar nærhet til sjøen, noe som ifølge Finn Reise er svært ettertraktet når nordmenn skal leie feriehus i eget land. Fotograf: Espen Wilhelmsen / Wilhelmsen Photography AS
UTSIKT: Eiendommen har umiddelbar nærhet til sjøen, noe som ifølge Finn Reise er svært ettertraktet når nordmenn skal leie feriehus i eget land. Fotograf: Espen Wilhelmsen / Wilhelmsen Photography AS Vis mer

Haaberg opplyser at det stort sett er familier som bestiller overnatting hos dem. Som oftest fra Norge, men også utlandet.

- I fjor hadde vi faktisk en Premier League-spiller. Da bisto vi med fisking og dykking etter kamskjell. Han sa at det var en av de flotteste opplevelsene han hadde hatt i sitt liv, så det er jo utrolig stas. Han har vi faktisk fortsatt dialog med. Vi tror han kommer tilbake.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer