Norwegian innfører betaling for kabinkoffert

Får ikke bagasjen plass under setet, må man belage seg på å betale ekstra.

ENDRINGER: Norwegian innfører endringer og sier de vil begynne å ta betalt for håndbagsje som ikke får plass under setene. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
ENDRINGER: Norwegian innfører endringer og sier de vil begynne å ta betalt for håndbagsje som ikke får plass under setene. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Som vi har sagt tidligere jobber vi med å oppdatere vårt håndbagasjeregelverk for å sikre at alle våre reisende får en så behagelig flytur som mulig og at flyene går i rute. De endringene vi nå planlegger å innføre vil bidra til dette, sier informasjonsdirektør i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, i en uttalelse til Dagbladet.

- Norwegians forretningsmodell er tuftet på valgfrihet, og det ligger også til grunn for det nye regelverket.

De nye endringene trer i kraft fra februar, skriver den danske reise- og luftfartsavisa Check-in.dk.

Begrensninger

Norwegian har til nå operert med en raus regel for håndbagasje: Hver passasjer har kunnet ta med seg inntil ti kilo bagasje gratis inn i kabinen.

Det har blant annet betydd at man har kunnet ta med seg en vanlig trillekoffert inntil maksgrense, dersom man plasserer den i hattehylla, et tilbud som også har vært mulig på de aller billigste billettypene, «low fare»-billettene.

En rekke flyselskap har for lengst begrenset dette tilbudet, blant dem lavpriskonkurrenten Ryanair. Nå kommer de samme begrensningene hos Norwegian, skriver Flysmart24, som omtalte saken først.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer