Ny rikingtrend har nådd Norge

Punger ut for å unngå andre.

SMITTEVERN: Reiserestriksjoner og karantenebestemmelser hindrer de fleste fra å dra på årets store utenlandsreise. Det drar norsk næringsliv nytte av. Foto: NTB Scanpix
SMITTEVERN: Reiserestriksjoner og karantenebestemmelser hindrer de fleste fra å dra på årets store utenlandsreise. Det drar norsk næringsliv nytte av. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

- For gjester oppfyller dette alle krav innen det man er opptatt av akkurat nå, sier hotelleierne Dan DeVito og Alex Azcona til nettstedet Travel and Aviation.

Da coronapandemien brøt ut, ble en global hotellbransje tvunget ned i knestående. Selv om mange aktører nå har begynte å sette dørene på gløtt for overnattingsgjester, kommer det med forbehold om strenge smittevernhensyn.

Opp av coronaasken stiger imidlertid en ny luksustrend, som definitivt sikrer rikelig med avstand og privatliv.

- Tatt vare på

Ifølge CNBC er det en bølge med hoteller og resorter som nå har kastet seg på et såkalt buyout-konsept.

Her får gjester muligheten til å disponere eksklusive overnattingssteder verden over - helt uforstyrret. Bookingen inkluderer tilknyttede restauranter, svømmebasseng, spa og mer.

- Folk er først og fremst opptatt av trygghetsfaktoren, så kommer servicen. Folk ønsker å bli tatt vare på og føle seg komfortabel. Samtidig dreier det seg om privatliv, som er den største form for luksus i dag, fortsetter DeVito og Azcona.

De eier South Harbor Inn - et lite, men luksuriøst overnattingssted med fire rom på Long Island, New York. I likhet med andre aktører, har duoen kastet seg på trenden i kjølvannet av coronakrisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.