Nykommer i gallop: - Oslos mest spennende

Robinson og Fredag lar seg begeistre over maten hos nykommeren, men de er ikke sikre på om de har pratet mest med kokkene, eller hverandre etter 18 serveringer.

INTIMT, INTENS OG IMPONERENDE: Det er intimt på Stallen. Her sitter man praktisk talt på kjøkkenet hvor alle 18 serveringene lages i stand.
INTIMT, INTENS OG IMPONERENDE: Det er intimt på Stallen. Her sitter man praktisk talt på kjøkkenet hvor alle 18 serveringene lages i stand. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tonen ble satt allerede ved første appetittvekker: et varmende glass med soppkraft. De påfølgende serveringene etterlot ingen tvil: puffet svor, og en nydelig potetvaffel med ørretrogn. En tynn epleskive rullet til en sigar, fylt med kongekrabbe. Klippfisk i en hatt av pære, og en søtlig elgtartar. Stemningsfullt, presist og årstidsbevisst. Elegant presentert.

Appetittvekkerne, en slags minimeny i seg selv, hadde imponert både Robinson og Fredag.

- Dette er litt sånn «you had me at ‘hello’», hvisket Robinson.

På Stallen sitter man bokstavelig talt på kjøkkenet – her er ingen backstage der kokker eller serveringspersonale kan gjemme seg bort. Svært intimt, men ikke stedet for de mest fortrolige samtalene.

Rå reker ble overdøvet av en syrlig hylleblomst-dressing. Friskt og godt, men litt ubalansert. Med jordskokk fra Toten var kjøkkenet tilbake i trav, og et lite rundt brød som fulgte, med en karamellisert og bitter skorpe, var så godt at Robinson og Fredag måtte be om en ekstra servering.

Deretter en saftig kongekrabbe fra Varanger, fulgt av rå kamskjell fra Hitra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer