På innsida av Høiness' arvevilla

- Jeg skal flytte, sier advokaten om gigantsalget.

LANDETS DYRESTE: Mona Høiness ber om 125 millioner kroner for Frogner-villaen. Foto: Zovenfra. Reporter: Madeleine Liereng Vis mer
Publisert

I begynnelsen av september ble det kjent at advokat Mona Høiness (62) ønsker å selge sin herskapelige villaeiendom på Frogner.

Detaljene rundt salget har fram til nå vært få, men onsdag gikk annonsen ut til massene på det åpne markedet. Der kommer det fram at prisantydningen er satt til svimlende 125 millioner kroner.

Dermed er den Norges dyreste bolig til salgs for øyeblikket.

LANDETS DYRESTE: Mona Høiness ber om 125 millioner kroner for Frogner-villaen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LANDETS DYRESTE: Mona Høiness ber om 125 millioner kroner for Frogner-villaen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Det er sjelden noe slikt kommer på markedet. Eiendommen har flott beliggenhet i et av Norges beste strøk og boligen er stort sett omgitt av andre byvillaer i samme kvartal, sier advokat og stjernemekler Tom Elliot Johnsen til Børsen.

- Ikke fastlåst

Boligen ble bygget i 1918, og Høiness arvet i sin tid herskapshuset fra et eldre ektepar. Det er tidligere etablert at hun måtte gjennom en årelang rettssak med flere av ekteparets slektninger for å gjøre krav på villaen.

Advokaten selv er ordknapp om bakteppet for salget.

- Jeg skal flytte, og har ingen kommentar utover det, sier Mona Høiness på telefon til Børsen.

Kjøperen av Eckersbergs gate 47 får tilgang både på et hovedhus, portnerbolig og dobbel garasje. Bruksarealet er på 758 kvadratmeter. Inkludert omkostninger, kan kjøper måtte belage seg på å bla opp drøye 128 millioner kroner.

KOSTER 125 MILLIONER: Huset har et bruksareal på 758 kvadratmeter og rommer en gedigen hovedtrapp i eik, originale vinduer og en tofløyet hovedinngangsdør. Foto: Zovenfra
KOSTER 125 MILLIONER: Huset har et bruksareal på 758 kvadratmeter og rommer en gedigen hovedtrapp i eik, originale vinduer og en tofløyet hovedinngangsdør. Foto: Zovenfra Vis mer

- Som med andre eiendommer, er det rom for forhandling. Dette er ingen fastlåst pris, sier Johnsen.

Sjelden vare

Han opplyser at det foreløpig har vært ulike interessenter som har snust på det fasjonable objektet.

- Både privatpersoner og ambassader har vist interesse. Det er en boligeiendom, men ambassader kan få bruksendring. Veldig mange av disse større eiendommene og villaene blir kjøpt av ambassader, og da kommer det aldri på markedet igjen.

MYE Å FESTE BLIKKET PÅ: Eiendomsmegler trekker blant annet fram at hovedhuset har masse plass, i tillegg til å være preget av arkitektoniske detaljer og utsmykkede stuer. Foto: Zovenfra
MYE Å FESTE BLIKKET PÅ: Eiendomsmegler trekker blant annet fram at hovedhuset har masse plass, i tillegg til å være preget av arkitektoniske detaljer og utsmykkede stuer. Foto: Zovenfra Vis mer

Det var i 2014 at Høiness vant rettssaken mot en rekke slektninger av det eldre ekteparet som hadde testamentert bort boligen til 62-åringen.

Hun var oppført som eneste arving etter at barnløse Synnøve Alver Urdahl og Per Urdahl døde i 2007.

Spørsmålet i rettssaken var om Urdahl hadde vært frisk nok og hatt nok mental kapasitet da hun skrev testamentet, eller om det kunne bevises at hun hadde vært «sinnssyk eller sjelelig svekket» og at det var årsaken til at hun testamenterte bort hele formuen til Høiness.

Høiness på sin side mente at hun var som en datter for ekteparet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer