På innsida av Høiness' arvevilla

- Jeg skal flytte, sier advokaten om gigantsalget.

LANDETS DYRESTE: Mona Høiness ber om 125 millioner kroner for Frogner-villaen. Foto: Zovenfra. Reporter: Madeleine Liereng Vis mer
Publisert

I begynnelsen av september ble det kjent at advokat Mona Høiness (62) ønsker å selge sin herskapelige villaeiendom på Frogner.

Detaljene rundt salget har fram til nå vært få, men onsdag gikk annonsen ut til massene på det åpne markedet. Der kommer det fram at prisantydningen er satt til svimlende 125 millioner kroner.

Dermed er den Norges dyreste bolig til salgs for øyeblikket.

- Det er sjelden noe slikt kommer på markedet. Eiendommen har flott beliggenhet i et av Norges beste strøk og boligen er stort sett omgitt av andre byvillaer i samme kvartal, sier advokat og stjernemekler Tom Elliot Johnsen til Børsen.

- Ikke fastlåst

Boligen ble bygget i 1918, og Høiness arvet i sin tid herskapshuset fra et eldre ektepar. Det er tidligere etablert at hun måtte gjennom en årelang rettssak med flere av ekteparets slektninger for å gjøre krav på villaen.

Advokaten selv er ordknapp om bakteppet for salget.

- Jeg skal flytte, og har ingen kommentar utover det, sier Mona Høiness på telefon til Børsen.

Kjøperen av Eckersbergs gate 47 får tilgang både på et hovedhus, portnerbolig og dobbel garasje. Bruksarealet er på 758 kvadratmeter. Inkludert omkostninger, kan kjøper måtte belage seg på å bla opp drøye 128 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer